USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

‘Sevgi Evi Projesi’ kapsamında çalışmalar hızla sürüyor..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı iş birliğinde hayata geçecek “Sevgi Evi Projesi”nin…

‘Sevgi Evi Projesi’ kapsamında çalışmalar hızla sürüyor..
08-08-2024 12:03

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı iş birliğinde hayata geçecek “Sevgi Evi Projesi”nin Hamitköy’deki inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, devlet koruması altında bulunan çocukların huzurlu bir ev ortamına en kısa süre içerinde kavuşması için Sevgi Evi Projesi’ni hızlı bir şekilde tamamlamanın gayreti içerisinde çalıştıklarını belirtti.

Sevgi Evi Projesi’nin çocukların tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığını ve devlet korumasındaki çocukların ev ortamında büyümesini hedeflediklerini ifade eden Gardiyanoğlu, ‘‘Şu an geldiğimiz süreç itibari ile, inşaat ve tadilat çalışmalarını tamamladık. Binanın mefruşat düzenlemesi de tamamlandıktan sonra, çocuklarımızın en güzel şekilde barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Ekim ayının sonuna kadar Sevgi Evi’ni hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Hamitköy Köy Cami Komisyonu’na ait 7 dönüm arazi üzerine, 2 büyük bina, 12 adet bungalow ve yüzme havuzundan oluşan sosyal bir tesis olarak hizmet vermesi planlanan Sevgi Evi, devlet koruması altındaki farklı yaşlardaki çocuklara ev ortamında yaşama imkanı sunulmasını hedefliyor.

75 oda, kütüphane, çalışma eğitim aktivite salonu, mutfak, yemekhane ve spor imkanı sunacak olan Sevgi Evi Projesi, en fazla 4 çocuğun kalabileceği şekilde, her bir evde yaşam için gerekli olan tuvalet, banyo, mutfak, oturma ve yatak odasının bulunacağı ev tipi model şeklinde düzenlenecek.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler