USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şevket Sabancı’nın Başarılarla Dolu Hikâyesi

Sabancı Ailesi tarafından kurulan ve çeşitli alanlarda büyük başarılara imza atarak ülkemizin önde gelen şirketlerinden Sabancı Holding bu ailenin tek başarılı şirketi değil. Bu içerikte Sabancı Holding'in kurucularından Şevket Sabancı’nın başarılarla dolu hikâyesini inc

Şevket Sabancı’nın Başarılarla Dolu Hikâyesi
15-07-2024 16:17

Sakıp Sabancı’nıın kardeşi Şevket Sabancı, ailenin başarılı şirketi Sabancı Holding’in başarı merdivenleri tırmanma sürecindeki kilit isimlerden biri.

Öyle ki, 1936 doğumlu olan Şevket Sabancı 2021 yılında 85 yıllık ömründe hem Sabancı Holding hem de daha sonra aile şirketinden ayrılarak kurduğu Esas Holding bünyesinde oldukça önemli başarılara imza atmış birisi.

Şevket Sabancı, Manchester Üniversitesi'nde tekstil mühendisliği eğitimi alıyor ve bu şirketin tekstil alanında gelişmesindeki önemli etmenlerden biri oluyor.

Şevket sabancı

İngiltere’nin Manchester kentinin o dönemde tekstil sektörünün kalbi olması ve Şevket Sabancı’nın burada tekstil mühendisliği alanında edindiği bilgiler Sabancı Holding'in tekstil alanındaki başarısına büyük katkı sağlıyor.

Özellikle SASA’nın kurulmasıyla tekstil alanında büyük bir yeniliğin kapılarını aralayan Sabancı Ailesi, bu alanda büyük başarılar elde ediyor.

SASA ile ilgili daha fazla detay öğrenmek için aşağıdaki içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler