USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

‘Lapta Hesap İşi’ tescillendi

Geçmişle gelecek arasında bir köprü olan,kültürümüzün en kıymetlilerinden, “Lapta Hesap İşi’’, KKTC’de tescillendi. 100 yıla aşkın süredir Kıbrıs Türk kadınının işlediği bu nakış, rengarenk ve…

‘Lapta Hesap İşi’ tescillendi
17-07-2024 17:08

Geçmişle gelecek arasında bir köprü olan,kültürümüzün en kıymetlilerinden, “Lapta Hesap İşi’’, KKTC’de tescillendi. 100 yıla aşkın süredir Kıbrıs Türk kadınının işlediği bu nakış, rengarenk ve zarif desenleriyle görenleri adeta büyülemektedir.

Girişimci Kadınlar Derneği başvurusuyla büyük uğraşlar sonucunda tescillenen nakış; GİKAD, Lapta Kültür Sanat Derneği ve Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi ile işbirliği içerisinde artık nesilden nesile aktarılabilecek.

18 Temmuz 2024’te Acapulco Hotel'de ‘Lapta Hesap İşi’ tescili, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleşecek lansmanla duyurulacak.


Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) tarafından tescillenen ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılına özel çekilen ‘Lapta Hesap İşi’ özel bölümü 18 Temmuz 2024 tarihinde Acapulco Resort Hotel’de izleyiciyle buluşacak.

GİKAD’dan yapılan açıklamada, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel çekilen KKTC’nin tescillenen ilk el sanatı “Lapta Hesap İşi” özel bölümünü izlemek ve bu gururu hep birlikte paylaşmak için aramızda olmanızdan onur duyacağız” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ‘Dilek Hanif ile Halkın Sanatı’, Anadolu’nun geleneksel el sanatlarını NTV’de izleyiciyle buluşacağı da bildirildi.

Etkinlik programı ise şöyle:

18 Temmuz 2024 Acapulco Resort Hotel

18:30 Açılış ve Film Gösterimi

19:30 Dilek Hanif’in Sunumu – “Lapta Hesap İşi” nakışlı tasarım elbise

20:00 Kokteyl

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler