USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı” Ankara'da kutlandı

Kıbrıs’ın fethinin 453’üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 66’ncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 48’inci yıl dönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, Ankara'da da törenle…

“1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı” Ankara'da kutlandı
02-08-2024 09:23

Kıbrıs’ın fethinin 453’üncü, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 66’ncı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 48’inci yıl dönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, Ankara'da da törenle kutlandı.

Gazi Orduevi'nde düzenlenen törene, Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, KKTC Ankara Askeri Ataşesi Piyade Kurmay Albay Mahmut Gergin, kuvvet komutanları, yabancı misyon temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

Törende şehitlere saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Mücahitler Marşı okundu.

Burada konuşan Gergin, 1 Ağustos 1571'de Kıbrıs Adası'nın, Osmanlı tarafından fethedilerek Türk yurdu haline getirildiğini hatırlattı.

Osmanlı döneminde Ada'nın uzun yıllar boyunca barış ve huzur içerisinde yönetildiğini belirten Gergin, 1950'li yılların sonunda EOKA saldırıları karşısında örgütlü bir direnişin gerekli olduğu ve 1 Ağustos 1958'de Türk Mukavemet Teşkilatının kurulduğunu söyledi.

Gergin, Ada'da Türklere yönelik mezalimlere değinerek 20 Temmuz 1974'te Türkiye'nin, Ada'ya barış getirdiğini vurguladı.

“1 Ağustos, asil Türk milleti ve kadim Türk devletinin ayrılmaz asli bir parçası olarak Doğu Akdeniz'de vücut bulmuş kalesi KKTC‘nin varoluş tarihinin sembolleşen ve Türklüğün sonsuza dek Kıbrıs'ta kalıcılığının mührünün vurulduğu bir gündür, kutlu olsun.” diyen Gergin, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler, KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak ve Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Memmedov pasta kesimi yaptı.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler