USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Son 20 Yılın En Büyük Güneş Fırtınalarından Biri Yaşanıyor!

Dünya, son 19 yılın en büyük Güneş fırtınalarından birini deneyimlemeye başladı. Etkisinin birkaç gün devam etmesi beklenen fırtına nedeniyle gezegenimizde elektrik kesintileri yaşanabileceği ifade edildi.

Son 20 Yılın En Büyük Güneş Fırtınalarından Biri Yaşanıyor!
10-05-2024 23:32

Son günlerde Güneş’te patlamaların yaşandığını görüyorduk. Bugün bunlara bir yenisi daha eklendi. Bilim insanlarından gelen açıklamalara göre Dünya, son 20 yılın en büyük Güneş fırtınalarından biriyle karşı karşıya.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), bugün yaptığı açıklamada gezegenimizin “ciddi” olarak nitelendirilen G4 jeomanyetik fırtına deneyimlemeye başladığını bildirdi. Bu fırtınanın 2005’ten bu yana yaşanan ilk G4 fırtına olduğu aktarılırken etkilerinin bir süre görülebileceği aktarıldı.

Dünya’da bazı kesintilere yol açabilir

NOAA, patlama nedeniyle gezegenimize gelen dalgaların önümüzdeki birkaç saat ve gün boyunca etki gösterebileceğini ifade etti. Ayrıca iletişim ve navigasyonda sorunlar yaratabileceğini, uydulara zarar verebileceği ve elektrik kesintilerine sebep olabileceği de eklendi.

En güçlü dalganın, bu gecenin ilerleyen saatlerinde Dünya’ya çarpmasının beklendiği de açıklamalar arasında yer aldı. NOAA, bu nedenle birçok bölgede kuzey ışıklarının görülebileceğini ifade etti. Sosyal medya üzerinden yakın zamanda yapılan paylaşımlar ise Yeni Zelanda gibi ülkelerde görülmeye başladığını ortaya koydu. Kuzey Amerika ve Avrupa’da da görülme ihtimallerinin bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler