USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Borsa

SPK, dört şirket ve beş kişiye idari para cezası kesti

SPK, aralarında halka açık Gür-Sel Turizm ve Ersu Meyve'nin bulunduğu 4 şirkete para cezası kesti. Kurul ayrıca, bu şirketlere ek olarak 5 kişiye de İPC uygulanacağını duyurdu

SPK, dört şirket ve beş kişiye idari para cezası kesti
21-09-2023 00:09

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yürütülen incelemeler neticesinde ikisi halka açık dört şirket ile beş kişiye idari para cezası (İPC) uygulanması kararlaştırıldı.

IŞIKLAR ENERJİ YAPI HOLDİNG'İN 2 BAĞLI ORTAKLIĞINA CEZA

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Işıklar Enerji ve Yapı Holding'in (#IEYHO) halka açık olmayan bağlı ortaklıkları Işıklar İnşaat ve Işıklar Holding'e, IEYHO hisselerinde gerçekleştirdikleri pay satın alma işlemleri nedeniyle 640 bin 442'şer liradan toplam 1 milyon 280 bin 884 lira idari para cezası kesildi.

GÜR-SEL TURİZM'E 'KAP AÇIKLAMASI' CEZASI

Kurul incelemelerinde Gür-Sel Turizm'in (#GRSEL) 31 Ağustos 2022 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan özel durum açıklamasının zamanında yapılmadığı, eksik, yanıltıcı olduğu ve reklam amacıyla kullanıldığının belirlenmesi üzerine şirketin 209 bin 349 lira İPC ödemesine karar verildi.

Cezaya konu olan tarihte Gür-Sel KAP'a "Almanya'da hizmet vereceğimiz yeni işimiz" başlıklı bir açıklama göndermiş, ancak açıklamada imzalandığı belirtilen iş sözleşmesine ilişkin, "iş ilişkisinin başlamasının öngörüldüğü tarih" dışında hiç bir detaya yer verilmemişti.

Gür-Sel'in söz konusu açıklamasının tamamı şu şekildeydi:

Şirketimiz ile Almanya'da yerleşik AGT Bus-& Eventlogistik Şirketi arasında imzalanan sözleşme ile Şirketimizin hizmet verdiği otobüs sınıfındaki araçlarımızla Almanya'nın Hamburg şehrinde personel ve diğer toplu ulaşım hizmeti verilecek olup, söz konusu işin Şirketimizin Avrupa standartlarında hizmet deneyimine ve gelecekte artabilecek hizmet ihracatı faaliyetine olumlu etki sağlaması beklenmektedir.

ERSU GIDA'YA 'BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ' SEÇİMİ NEDENİYLE CEZA

Ersu Meyve ve Gıda (#ERSU) hakkında yürütülen incelemelerde, Kurumsal Yönetim İlkeleri'nde belirlenen bağımsız yönetim kurulu üyelerine ilişkin kriterlere aykırı davranıldığı tespit edildi.

Kurul bu kapsamda Ersu Gıda, Azmiye Berna Şeker ve Mahmut Ercüment Cengiz'e 69 bin 783'er lira olmak üzere, toplamda 209 bin 349 lira idari para cezası kesti.

LIDER HİSSESİNDEKİ 3 İSME 4 MİLYON TL'DEN FAZLA CEZA KESİLDİ

SPK, LDR Turizm (#LIDER) hisselerinde 20 Nisan 2022 - 11 Mayıs 2022 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak incelemeler sonucunda 3 kişiye idari para cezası uygulanacağını duyurdu.

Buna göre, söz konusu dönemde LIDER hisselerindeki işlemleri nedeniyle; Aptullah Ertene'nin 1 milyon 746 bin 185 lira, Arife Ertene'nin 2 milyon 222 bin 162 lira ve Şükrü Umut Ertene'nin 69 bin 783 lira ceza ödemesine karar verdi. Üç isme kesilen toplam ceza miktarı 4 milyon 38 bin 130 lira oldu.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler