
Valve bünyesinde faaliyet gösteren Steam, uzun yıllardır dünyanın en popüler oyun mağazası konumunda yer alıyor. Öyle ki platformda 100 binin üzerinde oyun var ve her sene bunlara yenileri ekleniyor. Tabii ki oyunlar dışında Steam’de ek paketler, müzikler ve daha fazlası da yer alıyor. Hepsi eklendiğinde toplam içerik sayısı 200 bin seviyesine yaklaşıyor.
Peki hiç Steam’deki içeriklerin toplam değerinin ne kadar olduğunu merak ettiniz mi? Bu içeriğimizde Steam’deki her şeyin ne kadar ettiğine bakıyoruz. “Buy All Steam Games” isimli Chenggang Wang isimli bir kişinin blog sayfası, bu soruyu güncel olarak yanıtlıyor.
Steam’deki her şeyin toplam fiyatı ne kadar?
*İndirimler dahil edilmeden oluşturulan fiyat.
Sitede fiyatlar, ABD’deki fiyatlar baz alınarak dolar cinsinden oluşturulmuş. Bunun sonucunda karşımıza 1 milyon 268 bin 936 dolarlık bir değer çıkıyor. Bunu TL’ye çevirdiğimizde ise 48 milyon 229 bin TL’lik bir fiyat görüyoruz. Yani eğer Steam’de yer alan her şeyi satın almak isterseniz. 48 milyon 229 bin TL ödemeniz gerek. Toplam fiyatın indirimler dahil edilmeden oluşturulduğunun altını çizelim.
Son 5 yılda fiyatlar TL bazında %1097 artmış!
Bir karşılaştırma da yapalım. 2020 yılında Steam’deki her şeyin toplam fiyatı 537 bin dolar civarıymış. O zamanın dolar kuruyla hesapladığımızda ise toplamda 4 milyon TL’lik bir fiyat karşımıza çıkıyor.
Yani son 5 yılda Steam’deki her şeyin toplam fiyatında dolar bazında %136,21’lik bir artış görülmüş. TL olarak ise %1.097’lik inanılmaz bir artış görüyoruz. TL tarafındaki bu yükselmenin ana nedeni, son 5 yılda kurda yaşadığımız devasa artış ve gelen zamlar. Tabii ki bu artışın arkasında her yıl binlerce yeni oyun ve eklentinin platforma eklenmesi de var.
Fiyatların 2017'den bu yana değişimi
Sideki veriler, Nisan 2017'ye kadar uzanıyor. O zaman toplam fiyat 233 bin 448 dolar civarındaymış. Bu da 8 yıllık süreçte %443,56 oranında artış yaşandığı anlamına geliyor. Grafikteki azalmalar, Steam'in her yıl yaptığı indirimler nedeniyle oluşmuş. Bu da şirketin ne kadar büyük indirimlerle karşımıza çıktığının bir göstergesi.
Kaynak: WEBTEKNO.COM