USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TC MSB’den 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 50. yılı etkinlikleri hakkında açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı etkinlikleri kapsamında, TC Milli Savunma Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarının koordinesinde yarın Yavuz…

TC MSB’den 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 50. yılı etkinlikleri hakkında açıklama
18-07-2024 13:43

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı etkinlikleri kapsamında, TC Milli Savunma Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarının koordinesinde yarın Yavuz Çıkarma Plajı'nda “Şafak Nöbeti” etkinliği düzenleneceğini belirtti.

TC MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı etkinlikleri hakkında da bilgi verdi.

Aktürk, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı etkinlikleri kapsamında, TC Milli Savunma Bakanlığı ile KKTC makamlarının koordinesinde yarın Yavuz Çıkarma Plajı'nda Armoni Mızıkası Komutanlığı ve Mehteran Birliği tarafından, ünlü sanatçıların katılımıyla konser ve “Şafak Nöbeti” etkinliği düzenleneceğini belirtti.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi tarafından da 20 Temmuz'da gösteri uçuşu yapılacağını ifade eden Aktürk, yine 20 Temmuz'da, F-16 uçaklarıyla muharip uçak geçişi, 50 gemi ve 12 deniz ve hava vasıtasıyla denizde geçit töreni, 50 pare top atışı yapılacağını bildirdi.

Aktürk, Lefkoşa'da bulunan Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi'nde 20 Temmuz'da açılacak 50'nci Yıl Sergisi'nin, 30 Eylül'e kadar açık kalacağını, ayrıca, 20 Temmuz'da Yeni Girne Asker Hastanesinin de hizmete açılmasının planlandığını aktardı.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler