USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teğmenlerle ilgili soruşturma iddiasına MSB'den açıklama

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere soruşturma açıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Teğmenlerle ilgili soruşturma iddiasına MSB'den açıklama
02-09-2024 15:07

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atması, ülke gündeminde yerini koruyor.

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın X hesabından yaptığı paylaşıma göre teğmenler bugün okula çağrıldı ve haklarında tahkikat başladığı kendilerine iletildi.

Yıldız, şu iddiada bulundu: "Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi."


Teğmenlerle ilgili soruşturma iddiasına MSB'den açıklama


Teğmenlere soruşturma açıldığı iddiasına Milli Savunma Bakanlığı'ndan yanıt geldi.


Teğmenlerle ilgili soruşturma iddiasına MSB'den açıklama - Resim : 2

MSB'nin X hesabından şu açıklama yapıldı:

"Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler