USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teknoloji Devi Şirketlerin Bambaşka İlk Ürünleri

Teknoloji devi olarak bildiğimiz markalar bir zamanlar bizim bildiğimizden bambaşka ürünler üretiyorlardı. İşte bu markalardan bazıları ve ürettikleri ilk ürünler…

Teknoloji Devi Şirketlerin Bambaşka İlk Ürünleri
27-10-2024 21:18

Panasonic, BMW, Casio, Honda… Günümüzün en bilindik teknoloji şirketleri uzun yıllardır piyasaya hükmediyor.

Tüm bu şirketler başlangıçta bambaşka ürünler üretiyorlardı. Daha önce bu konuyla ilgili bir içerik yazmıştık, onu en alta bıraktık. Şimdi devamına göz atalım!

Panasonic’in ilk ürünü elektrikli prizdi.

priz

1981 yılında Konosuke Matsushita’nın kurduğu Panasonic, ilk ürün olarak çift bağlantılı bir elektrikli priz üretmişti. Japonya’da elektrikli aletlerin daha işlevsel olması için üretilen bu priz, zamanla şirketi teknoloji devleri arasına soktu.

Dünyadaki en büyük elektronik şirketlerinden Philips’in ürettiği ilk şey bir ampuldü!

philips

Teknoloji devi Philips, 1981 yılında Gerard Philips tarafından elektrik ampulleri üretmek için kurulmuştu. Basit bir ürünle başlayan şirket, zaman geçtikçe hem elektronik hem sağlık alanında en başarılı şirketlerden biri oldu.

Bu gerçekten çok alakasız: Casio, sigara tutucu üretmişti.

casio

1946 senesinde Tadao Kashio tarafından Tokyo’da kurulan Casio, “Yubiwa Pipe” isimli sigara tutucu gibi yenilikçi ürünlerle piyasaya giriş yapmıştı. Bu ürün sayesinde sigara içerken parmaklar kullanılabiliyordu. 

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler