USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Telefon Sinyali Neden Bazen Kayboluyor, Neler Yapabiliriz?

Hiç en sevdiğiniz dizinin tam ortasında, arkadaşınızla önemli bir konuşma yaparken ya da GPS'e ihtiyaç duyduğunuz bir yolculukta telefon sinyalinizin tamamen kaybolduğu oldu mu? Hepimizin başına gelen bu sinir bozucu durumun birçok farklı sebebi var.

Telefon Sinyali Neden Bazen Kayboluyor, Neler Yapabiliriz?
27-09-2024 11:32

Bazı günler telefonunuz mükemmel çalışırken, diğer günler sinyal âdeta sırra kadem basabiliyor.

Peki, bu gizemli kayboluşların arkasında ne var?

Dağ ve bina gibi coğrafi engeller

sinyal kaybolması

Telefon sinyalleri, tıpkı radyo dalgaları gibi düz bir çizgide yol alıyor. Eğer bu yolculuk esnasında büyük engeller varsa sinyalin size ulaşması da zorlaşıyor.

Özellikle yüksek dağlar, yoğun ormanlar veya çok katlı binalar, telefon sinyalinin önüne büyük birer duvar koyuyor. Şehirlerde yüksek binaların arasında dolaşırken ya da kırsal alanlarda seyahat ederken sinyalinizin zayıflaması ya da tamamen kaybolması bu yüzden olabilir.

Çözüm: Eğer dağların arasındaysanız, yüksek bir noktaya çıkmayı deneyin. Şehirdeyseniz de daha açık bir alana geçmek sinyali geri getirebilir.

Kâbus gibi fırtınalı günlerin sebebi hava durumu

sinyal kaybolma sebepleri

Hava durumu telefon sinyallerini düşündüğünüzden çok daha fazla etkiliyor. Özellikle yağmur, kar ve fırtınalar, telefon sinyallerini engelleyebiliyor ya da zayıflatabiliyor.

Hatta yoğun sis bile sinyal kaybına neden olabiliyor. Telefonunuzda o sırada sinyal yoksa bir göz atın; belki dışarıda fırtına kopuyordur!

Çözüm: Hava koşullarını kontrol edin ve mümkünse iç mekânlarda sinyale ulaşmayı deneyin. Ayrıca bazı durumlarda sinyalin tekrar gelmesi için bir süre beklemek gerekebilir.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler