USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tesla'nın Robotaksisi "Cybercab" Resmen Tanıtıldı

Tesla'nın merakla beklenen robotaksi modeli resmen tanıtıldı. "Cybercab" olarak isimlendirilen otomobil, direksiyon ve pedal içermiyor. İşte Tesla Cybercab'a dair her şey...

Tesla'nın Robotaksisi
11-10-2024 08:38

Elektrikli otomobil devi Tesla, uzun zamandır beklenen robotaksi modelini nihayet tanıttı. Ancak bu tanıtım, en azından bizler için hayal kırıklığı yarattı. Çünkü Tesla, lansman sırasında yeterince detay vermedi.

Tesla'nın açıklamasına göre şirketin robotaksisi, "Cybercab" olarak isimlendirilecek. Bu otomobil, önden baktığınız zaman Cybertruck'ı andıracak. Öte yandan; kelebek kapılara sahip olacak. Otomobilin arka kısmı ise bir fastback olarak karşımıza çıktı. Oldukça sade bir tasarıma sahip olan arka kısım, boydan boya kaplayan LED aydınlatma barı ile donatıldı.

Karşınızda Tesla Cybercab

Tesla Cybercab robotaksi

Tesla'nın otonom yapıya sahip robotaksi modeli, iç tasarımda da oldukça sade bir yapıya sahip. Aracın içinde sadece iki koltuk, bilgi-eğlence için dev bir ekran bulunacak. Direksiyon ve pedallar ise otonom sürüşten kaynaklı olarak yer almayacak

Tesla robotaksi

Bu arada; Tesla Cybercab'ın kaput altında nasıl bir motora ev sahipliği yaptığını bilmiyoruz. Tesla adına konuşan milyarder iş insanı Elon Musk, otomobilin menziline ilişkin de bir şey söylemedi. Ama şunu biliyoruz; Tesla Cybercab, diğer elektrikli otomobiller gibi fişle şarj edilmeyecek. Bunun yerine kablosuz veya endüktif şarj desteği sunulacak.

Tesla

Elon Musk'ın yaptığı açıklamaya göre Tesla Cybercab, gelecek yıllarda bireysel tüketiciler tarafından da satın alınabilecek. CEO'nun açıklamasına göre bu otomobilin fiyatı, 30 bin dolar civarlarında olacak.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler