USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tosuncuk Mehmet Aydın için 88 bin yıla kadar hapis talebi

Çiftlik Bank davasında savcı mütalaasını açıkladı. Ana davada savcı Mehmet Aydın için 88 bin 302 yıl hapis cezası talep etti.

Tosuncuk Mehmet Aydın için 88 bin yıla kadar hapis talebi
25-09-2024 14:43

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davalar birleştirilmiş, toplam 4 bin 582 kişi müştekinin yer aldığı davalarda aralarında Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da bulunduğu 20 sanığın 5 ayrı dava için toplamda 86 bin 114'er yıla kadar hapsi talep edilmişti.

SEGBİS SİSTEMİYLE KATILDILAR

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Fatih Aydın ve Mehmet Aydın cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dosdoğru ile sanık avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

MÜTALAADA AYDIN KARDEŞLERE 88 BİN YIL HAPİS İSTEMİ

Duruşmada Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ile Fatih Aydın ve Tosuncuk'un kara kurusu olduğu iddia edilen sanık Osman Naim Kaya'nın 4414 mağdur açısından "Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" suçlarından 88 bin 302 yıla kadar hapsi talep edildi.

Mütalaada diğer sanıklar için de değişen oranlarda hapis cezaları istendi.

AYDIN KARDEŞLERDEN SAVUNMA İÇİN SÜRE TALEBİ

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın mütalaaya karşı savunmasında önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek "Mütalaaya karşı savunmalarımı hazırlamak üzere süre talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Sanık Fatih Aydın ise savunmasında mütalaaya karşı savunma yapmak adına süre istedi.

17 TUTUKSUZ SANIĞA TUTUKLAMA KARARI

Duruşma sonu mahkeme, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dosdoğru dahil toplam 17 tutuksuz sanığın kaçma şüphesi nedeniyle ayrı ayrı tutuklanmalarına hükmederek davayı erteledi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler