USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'de Kaç Tane Oto Galeri Var?

Gazeteci Emre Özpeynirci, kaleme aldığı yazısında Türkiye'de kaç adet oto galeri yer aldığını paylaştı. Ayrıca en çok galerinin bulunduğu illere de verilerde yer verildi.

Türkiye'de Kaç Tane Oto Galeri Var?
19-08-2024 17:37

Türkiye’de sıfır otomobil satışları yüksek seviyelerde devam etse de ikinci el satışlarda gerileme vardı. Hâliyle de bu durum ülke genelindeki oto galerileri etkiliyordu. Galericilerden şikâyetler gelmeye devam ederken bugün galeriler konusunda önemli bir bilgi ortaya çıktı.

Gazeteci Emre Özpeynirci, kaleme aldığı yazısında Türkiye’de ne kadar galeri olduğunu paylaştı. Bu işletmelerin sayısının tahminlerin altında olduğu görüldü.

Türkiye’de 35 bin civarı galeri var

Özpeynirci’nin açıklamalarına göre Türkiye’de Ticaret Bakanlığından yetki belgesi almış ikinci el ticaret yapan toplam işletme sayısı 37.504. Bunlardan yetkili satıcılar ve birden fazla şubeye sahip kurumsal ikinci el firmaları çıkarıldığında ise 35 bin civarı bir sayı kalıyor.

Bu da ülkemizdeki oto galerilerinin sayısının 35 bin civarında olduğunu gözler önüne seriyor. Yani 70-80 bin civarlarında olduğu iddiaları pek doğru değil. Türkiye’de 32 bin 240 civarı mahalle olduğunu düşündüğümüzde her mahalleye 1,08 civarında galeri düştüğü sonucunu çıkarıyoruz.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler