USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'deki Kripto Para Yatırımcılarının Sayısı Belli Oldu

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, Türkiye'de kaç kişinin kripto para yatırımcısı olduğunu açıkladı. Mücahit Dönmez, Türkiye'nin kripto para yasası ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki Kripto Para Yatırımcılarının Sayısı Belli Oldu
02-10-2024 13:02

Son dönemlerin en tartışmalı yatırım araçlarından olan kripto paralar, Türkiye'de de büyük ilgi görüyorlar. Kimileri parasına para katmak, kimileri ise enflasyonun etkilerinden korunmak için kripto para yatırımı yapıyorlar. Peki Türkiye'de kripto para yatırımı olan kaç vatandaş bulunuyor?

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir süre önce yürürlüğe giren kripto para düzenlemesi ile ilgili görüşlerini aktaran Dönmez, ülkemizdeki kripto para yatırımcı sayısını da açıkladı.

Türkiye'de kripto para yatırımcısı sayısı 10-12 milyon

Türkiye'de kripto para yatırımcı sayısı

Mücahit Dönmez'in yaptığı açıklamaya göre bundan iki yıl önce en az bir kripto varlığa sahip olan Türk vatandaşı sayısı 8 ila 10 milyon arasındaydı. Bu rakam, an itibarıyla 10-12 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Bu arada; Coinmarketcap verilerine göre Binance TR'de dönen para miktarının 420 milyon doların üzerinde olduğunu söyleyelim.

Kripto para piyasaları zor bir günden geçiyor:

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler