USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kıbrıs

Üstel: Bu kurultay, hükümetle iktidarda ve istikrarla devam etme kurultayıdır

21 Eylül’de gerçekleşecek Ulusal Birlik Partisi 23’üncü Olağan Kurultayı için başvurular devam ediyor. Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Parti Genel Başkanlığı…

Üstel: Bu kurultay, hükümetle iktidarda ve istikrarla devam etme kurultayıdır
05-08-2024 12:58

21 Eylül’de gerçekleşecek Ulusal Birlik Partisi 23’üncü Olağan Kurultayı için başvurular devam ediyor. Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Parti Genel Başkanlığı için resmi adaylık başvurusunu Parti Genel Merkezi’ne yaptı.

Başvurusunun ardından basına açıklamada bulunan Üstel, birlik ve istikrar vurgusu yaparak, “İnanıyorum ki; UBP’li binlerce yürek 21 Eylül’de tek yürek olacak ve bir demokrasi şölenine dönüşecek seçimli kurultayımızda, özgür iradesini sandıklara yansıtarak, iktidarın ve istikrarın devamına güçlü bir destek verecektir” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Halkı’nın özünü ve ruhunu temsil eden, güneşi ile ülkeyi aydınlatan, varoluş mücadelesinin sönmez meşalesi olduğuna belirterek Ulusal Birlik Partisi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran ve yaşatan insanların, yıkılmaz kalesi olduğunu söyledi.
Üstel, Ulusal Birlik Partisi’nin 20 bine yakın aktif üyesi olan en büyük partisi olduğunu belirttiği konuşmasında, “İşte bu onurlu geçmişe sahip partimiz bir kez daha tarihi kurultaylarından birini gerçekleştiriyor” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, “Parti zorlu günlerden geçerken, değerli dava arkadaşlarımın talebi ve desteği üzerine bu onurlu görevi kabul etmiştim.Başbakanlık görevini devraldığım günden bugüne, ülkede yıllardır sonuçsuz kalan pek çok büyük projeyi ve reformu gerçekleştirmenin onurunu yaşadık.”

Sırada başlatılan tüm projelerin tamamlanması ve hayalleri gerçeğe çevirmenin bulunduğunu belirten Üstel, “Kimsenin kuşkusu olmasın, üyelerimizin büyük desteği ile, daha da güçlendireceğimiz iktidarımızla verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz” dedi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, konuşmasında Türkiye ile olan ilişkilere de değindi.

Türkiye ile en uyumlu dönemin yaşandığına işaret eden Üstel, imzalanan her iktisadi ve mali iş birliği protokolü ile kaynaklarda yeni rekorlara imza atıldığını kaydetti.

Üstel, Ulusal Birlik Partisi’nin iktidarda olduğunu ve yaşanacak istikrarsızlıkların hükümete ve istikrara yansıyacağına dikkati çekti.
Ulusal Birlik Parti'si kurultayının sadece bir başkanlık seçimi olmadığının altını çizen Üstel, “Bu kurultayı sıradan bir başkanlık seçimi olarak gösterenler ciddi hataya düşerler” dedi.

Üstel “Bu kurultayı kişisel hesapların görüleceği bir kurultay olarak görenler de büyük hataya düşerler.Bu kurultay;Hükümetimizle, iktidarda ve istikrarla devam etme kurultayıdır.Bu kurultay;Yarım kalan projeleri, yeni büyük projeleri, büyük reformları gerçekleştirmeye devam etme kurultayıdır.Bu kurultay;Yeni hükümet krizlerine onay vermeme kurultayıdır.Erken seçim bekleyenlere dur deme 2027’ye kadar hükümete devam etme kurultayıdır.Bu kurultay;Türkiye ilişkilerini sarsmak isteyenlere dur deme kurultayıdır. UBP içinde karışıklık yaratarak iktidar olmayı hedefleyenlere dur deme kurultayıdır.”dedi

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, kurultay sürecinin başladığı günden itibaren; şahsına, ailesine, hükümete ve parti yöneticilerine çamur atıldığını belirterek, “ana muhalefet ağzı ile konuşarak, muhalefet gazetelerini de arkasına alanlar, saygı sınırlarını aşan, ithamlarla bize saldırıyorlar” dedi..

Muhalefetin bazı yönetici ve vekillerinin, yaptıkları paylaşımlarla Ulusal Birlik Partisi’ni karıştırmak adına ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Üstel, ciddi bir saldırı altında bulunan Ulusal Birlik Partisi’nin bu saldırılara karşı bir ve tek yürek olduğunu vurguladı.

UBP Genel Başkanlığı adaylığı için 22 Temmuz’da parti üyelerinden Ahmet Melih Karavelioğlu, 29 Temmuz’da ise Milletvekili Hasan Taçoy başvuruda bulunmuştu.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler