USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

X, Yasak Getiren Brezilya'nın İsteklerine Uymaya Başladı

X, temsilci atamadığı ve istenilen hesapları kaldırmadığı nedeniyle Brezilya'da yasaklanmıştı. Platform, başta yasakla mücadele edeceğini söylese de ülkenin isteklerine uymaya başladı.

X, Yasak Getiren Brezilya'nın İsteklerine Uymaya Başladı
22-09-2024 12:22

X, eylül başında Brezilya ile arasındaki gerginlikle gündeme gelmişti. Ülkedeki yetkililer, temsilci aramayı reddetmesi ve dezenformasyon yaydığı için kaldırılması gereken hesapları kaldırmaması nedeniyle platformu yasaklamıştı. X’in sahibi Elon Musk da bu kararı eleştirmiş ve mücadele edeceklerini belirtmişti.

Ancak gelen yeni haberler, sosyal medya devinin karara olan yaklaşımını değiştireceğini ortaya koydu. The New York Times’a (NYT) göre X, Brezilya Yüksek Mahkemesi’nn emirlerine uymaya başladı.

X’in temsilci atadığı ve bahsi geçen hesapları kaldırdığı söyleniyor

NYT’nin X’in avukatlarının açıklamalarına dayandırdığı raporuna göre şirket, Brezilya’nın istediği şeyleri yerine getirdi. Teknoloji devinin ülkede bir temsilci atadığı, yetkililerin belirlediği dezenformasyon yayan hesapları kaldırdığı ve verilen para cezalarını ödediği ifade edildi.

Ancak hâlâ her şeyin tamamlanmadığı da aktarıldı. Buna göre X’in hâlâ Brezilya Yüksek Mahkemesi’ne sağlaması gereken belgeler var. Bunun için de 5 gün civarı süresi bulunuyor. Belgelerden birinin, X’in temsilci atadığına dair bir resmî belge olduğu söyleniyor. Yani temsilci atanmış ancak atandığına dair resmî bir belge mahkemeye verilmemiş.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler