USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yapay Zekâ Kullanılan Yeni Bir Hack Saldırısı Milyarlarca Gmail Kullanıcısını Tehdit Ediyor

Gmail kullanıcılarını hedef alan yeni ve oldukça sofistike bir hack saldırısı ortaya çıkarıldı.

Yapay Zekâ Kullanılan Yeni Bir Hack Saldırısı Milyarlarca Gmail Kullanıcısını Tehdit Ediyor
14-10-2024 00:02

Yeni ortaya çıkan bir hacker saldırısı, yapay zekâyı kullanarak Gmail hesaplarını ele geçirmeyi amaçlıyor. Dünya üzerinde 2,5 milyardan fazla Google kullanıcı bulunduğunu göz önüne alırsak saldırganların hedefinde Gmail'in olması şaşırtıcı değil. 

Bu tür bir saldırıya hedef olan Microsoft Çözümler Danışmanı Sam Matroviç, kendisini korumayı başarırken saldırı tarzını da ortaya çıkardı. Yeni saldırı yönteminde, geleneksel sahte Gmail hesap geri alma bildirimi yapay zekâ tarafından yapılan arama ile devam ettiriliyor. Saldırganlar, Google numarası olarak maskeledikleri numaralardan yapay zekâ ile aramalar yapıyorlar. 

Google, Küresel Sinyal Değişim programını başlatmıştı

gmail

Phishing olarak adlandırılan bu tür dolandırıcılık girişimleri, hackerlar tarafından kişisel bilgilerin çalınması için kullanılan en yaygın yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu türden saldırılardan korunmak için maillerimizi kontrol ederken sakin olmak, yaratılan acil durum hissine kapılmamak gerekiyor. Mail adreslerindeki hatalar, yanlış kullanılan sözcükler ya da zayıf dil bilgisi de benzer şekilde phishing saldırılarını ortaya çıkarabiliyor. Ayrıca antivirüs yazılımları da bu durumda avantaj sağlıyor. 

Google bu haftanın başlarında GASA (Küresel Dolandırıcılık Karşıtı Birlik) ve DNS Araştırma Federasyonu ile iş birliğine giderek Küresel Sinyal Değişim programını başlatmıştı. Bu program ile birlikte istihbarat paylaşım platformları, dolandırıcılık, sahtekarlık ve diğer siber suçlara karşı gerçek zamanlı olarak veri paylaşabilecekler. 

Kaynak: WEBTEKNO.COM

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler