USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yılmaz’dan açıklama:“Meclis ve Cumhurbaşkanlığı binaları Kasım-Aralık aylarında tamamlanacak”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı son gelişmeleri değerlendirdi. Cevdet Yılmaz, bölgesel gelişmeleri değerlendirirken Kıbrıs konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.…

Yılmaz’dan açıklama:“Meclis ve Cumhurbaşkanlığı binaları Kasım-Aralık aylarında tamamlanacak”
01-08-2024 11:27

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı son gelişmeleri değerlendirdi.

Cevdet Yılmaz, bölgesel gelişmeleri değerlendirirken Kıbrıs konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Barış Harekatı’ndan bu yana Kıbrıs'ta Türk tarafının her zaman çözümden yana olduğuna ve hiçbir zaman masadan kaçan taraf olmadığına işaret eden Yılmaz, buna karşın Rum tarafının Türk tarafını eşit muhatap olarak görmediğini ve Ada’nın tamamını kendi yönetiminde egemen bir yapıyla yönetmek istediğini söyledi.

Yılmaz, tüm haksız ambargolara rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin altyapısı, ekonomisi, üniversiteleri ve turizmiyle büyük bir ilerleme gösterdiğini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Meclis ve Cumhurbaşkanlığı binası inşasının da Kasım-Aralık aylarında tamamlanacağını söyledi.

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir taraftan uluslararası toplumun eşit, egemen bir üyesi olması için bir taraftan da Kıbrıs Türklerinin refahının artması, ekonominin gelişmesi için her türlü desteği vermeye devam ediyoruz.” ifadesini kullanan Yılmaz, KKTC‘nin tanınması yönünde de gayretlerini sürdürdüklerine işaret etti.

Son zamanlarda İsrail’in özellikle Güney Kıbrıs'ı bir askeri lojistik üs haline getirdiği yönündeki söylemleri de değerlendiren Yılmaz, Ada’nın yeni birtakım gerilimlere, yeni birtakım bu anlamda askeri yığınaklara ihtiyacı olmadığına vurgu yaptı.

Yılmaz, “Komşular olarak, aynı coğrafyayı paylaşan devletler, milletler olarak geleceğimizi kurgulamamız lazım. Olumlu projeler üzerinden işbirlikleri geliştirmemiz lazım. Türkiye'nin perspektifi budur ama askeri bir tehdit oluştuğu zaman da buna en güçlü karşılığı verecek şekilde her zaman Türkiye hazırlığını yapar. Güçlü bir ülke olarak, güçlü ordusu, savunma sanayisiyle de hiçbir şekilde caydırıcılıktan da uzak düşmez” diye konuştu.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler