USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YouTube'daki Çocuk Kanalları Müstehcen İçeriklerle Dolu

YouTube'da çocuklara yönelik gibi görünen bazı içeriklerin, müstehcen videolarla dolu olduğu tespit edildi. İçerik üreticiler, YouTube politikalarını atlayabilmek için animasyonlar oluşturuyorlardı.

YouTube'daki Çocuk Kanalları Müstehcen İçeriklerle Dolu
13-08-2024 14:43

Dünyanın en popüler çevrim içi video platformu YouTube ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bazı içerik üreticilerin, çocuk videoları gibi görünen ancak aslında müstehcen görüntüler barındıran videolar paylaştığı tespit edildi. Bazı Reddit kullanıcıları tarafından tespit edilen kanallarda, tonla içerik bulunduğu iddia ediliyor.

Reddit kullanıcılarının iddialarına göre kanal sahipleri, YouTube'un kurallarını atlayabilmek için animasyon içerikler oluşturuyorlar. Kanala dışarıdan bakan bir kullanıcı, bunun çocuklara yönelik içerikler ürettiğini düşünüyor. Ancak videolar izlenmeye başladığı zaman durumun rengi değişiyor. İddiaya göre söz konusu kanallarda "NSFW" türüne giren her türlü içerik barındırılıyor.

Kanal sahipleri, içerikleri gizlemeye bile çalışmıyorlar

YouTube

Reddit'teki kullanıcılar, söz konusu kanal sahiplerinin her şeyi açık açık gösterdiğini ileri sürüyorlar. Hatta iş öyle bir noktaya gelmiş ki videoların kapak görsellerinde bile çıplaklık içeren ögeler bulunuyormuş. Platformun aylık kullanıcı sayısının 2,5 milyar civarında olduğunu, bunun yüzde 10'u kadarının çocuklardan oluştuğunu söyleyelim. İşin ne kadar ciddi olduğunu bu istatistiklerden anlayabilirsiniz.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler