Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ilçelerde törenlerle kutlanacak

Türk tarihinin unutulmaz başarısının 102. yıldönümü olan bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle kutlanacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’nun…

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ilçelerde törenlerle kutlanacak
30-08-2024 08:22

Türk tarihinin unutulmaz başarısının 102. yıldönümü olan bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de törenlerle kutlanacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’nun işgaline karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı sonucunda elde edilen büyük zafer dolayısıyla törenler ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Zafer Bayramı kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim’in Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç eşliğinde saat 08.45’te yapacağı tebrik kabulü ile başlayacak.

Tebrik kabulü, Ortaköy’de KTKA Komutanlığı Gazinosu'nda yer alacak.
Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda yapılacak çelenk sunma töreni, saat 09.30’da başlayacak.

Tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, Anıt Özel Defteri'nin imzalanması ile tamamlanacak.

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki resmigeçit töreni ise saat 10.00’da İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilmesi ile başlayacak. Törende ,tören birlikleri denetlenecek, halkın bayramları kutlanacak ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına bir subay konuşma yapacak.

Tören, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın konuşması ve resmi geçit ile sona erecek.
30 Ağustos Zafer Bayramı Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke’nin yanı sıra bucaklarda da törenlerle kutlanacak.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER