Gündem

31 yıldır dinmeyen ateş: Madımak

Sivas'ta 35 canın yakılarak öldürüldüğü Madımak katliamının üzerinden 31 yıl geçti. Ancak Türkiye'nin bu kanayan yarası hafızalardan silinmedi. Katliamın yıl dönümünde başta olayın yaşandığı Sivas olmak üzere Türkiye'nin bir çok yerinde anma etkinlikleri düzenleniy

31 yıldır dinmeyen ateş: Madımak
02-07-2024 12:42

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri'ne gelen aydın, sanatçı ve yazarların kaldığı Madımak Oteli, radikal İslamcı bir grup tarafından ateşe verildi.

Çıkan yangın nedeniyle 33 aydın, 2 otel görevlisi hayatını kaybetti.

Katliamda yaşamını yitiren Türkiye'nin önde gelen aydın ve sanatçılarının da aralarında bulunduğu 35 kişi, Sivas başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında anılıyor.

Sivas'taki anma programı sabah saat 09.00’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi’nin önünde başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından sabah erken saatte kente gelenler dernek önünden Madımak Oteli’nin bulunduğu Bilim ve Kültür Merkezi’ne doğru yürüyüş ile başladı.

Kortejin en önünde katliamda yaşamını yitirmelerin aileleri ve yakınları var.


31 yıldır dinmeyen ateş: Madımak


Anma programına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de kalabalık bir CHP heyetiyle katıldı.

Yürüyüşte Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

Kortej yürüyüşün ardından Madımak Oteli’nin bulunduğu Sivas İl Özel İdaresi’ne ait Bilim ve Kültür Merkezi önünde karanfil bıraktı.

Yürüyüşte "Sivas'ı unutma, unutturma", "Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar", "Eşit yuttaşlık hakkımız engellenemez", “Haklıyız, haklıyım, kazanacağız'' sloganları atıldı.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER