Gündem

33 dereceye çıkacak sonra da 15 derece birden düşecek!

İstanbul’da hafta sonu 32-33 dereceye kadar çıkması beklenen sıcaklıklar, pazartesi günü 15 derece birden düşecek. Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alacak bu hava durumu, özellikle Edirne, İstanbul ve Bursa’da kuvvetli sağanak yağışlara neden olacak.

33 dereceye çıkacak sonra da 15 derece birden düşecek!
27-09-2024 21:38

Sözcü Gazetesi'den Mahir Ağar'ın haberine göre 27 Eylül 2024 hava durumu tahminlerine göre, Türkiye genelinde mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, yeni haftayla birlikte yerini serin ve yağışlı bir havaya bırakacak.

Meteoroloji, özellikle İstanbul ve birçok şehirde sis beklendiğini, ancak cumartesi günü yılın en sıcak günlerinden biri yaşanacağını belirtti.

İSTANBUL VE BATI BÖLGELERE DİKKAT: 15 DERECE BİR ANDA DÜŞECEK!

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı hava dalgası, pazar gecesi İstanbul ve çevresinde etkisini gösterecek. İstanbul’da hafta sonu 32-33 dereceye kadar çıkması beklenen sıcaklıklar, pazartesi günü 15 derece birden düşecek. Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alacak bu hava durumu, özellikle Edirne, İstanbul ve Bursa’da kuvvetli sağanak yağışlara neden olacak.

YAĞIŞLI HAVA BATI KARADENİZ VE İÇ ANADOLU’YU DA ETKİLEYECEK

Pazar gecesi başlayan yağışlar, pazartesi gününe kadar Batı Karadeniz ve İç Anadolu’ya da ulaşacak. Meteoroloji, bu bölgelerde su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. Özellikle Batı Karadeniz’de beklenen kuvvetli sağanak yağışlar, sel riskini artırabilir.

EGE’DE DE SERİN VE YAĞIŞLI HAVA BEKLENİYOR

Pazartesi gününden itibaren Ege Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde de yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Hafta sonu sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyretse de, yeni haftayla birlikte serin bir hava dalgası bölgeye ulaşacak.

DOĞU KARADENİZ’DE YEREL SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize’nin iç kesimleri ile Artvin'in kuzeyinde yerel sağanak yağış bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve sis görülebilir.

HAVA SICAKLIKLARI VE RÜZGAR DURUMU

Hafta sonu boyunca Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Ege’nin kuzeyinde etkili olması beklenen yağışlı hava nedeniyle vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaya çağırıyor.

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER