Gündem

ABD'de Tartışmalı Yapay Zekâ Yasası Veto Edildi

Silikon Vadisi'ne ev sahipliği yapan Kaliforniya'da tartışılan yapay zekâ düzenlemesi veto edildi. Google, OpenAI ve Meta'dan mühendisler, böyle bir düzenlemeyi istemiyorlardı.

ABD'de Tartışmalı Yapay Zekâ Yasası Veto Edildi
30-09-2024 17:38

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Silikon Vadisi'ne ev sahipliği yapan Kaliforniya'nın yapay zekâ ile ilgili bir yasal düzenlemesinden bahsetmiştik. OpenAI, Google ve Meta gibi şirketlerde çalışan bazı mühendisler, söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmemesi gerektiğini savunuyorlardı.

Şimdiyse konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, yasa tasarısı ile ilgili nihai kararını verdi. Vali Newsom, tasarıyı veto etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Gavin Newsom, bu tür bir düzenlemenin yenilikçi teknolojiler geliştirilmesini engelleyebileceğini, hatta teknoloji devlerinin Kaliforniya'dan ayrılmaya karar verebileceklerini söyledi. Tasarı, bu nedenlerden ötürü veto edilmiş oldu.

Güvenlik testleri ve resmî denetim zorunlu olacaktı

tartışmalı yapay zekâ yasası veto edildi

"SB 1047" olarak anılan düzenleme, yapay zekâ teknolojilerine yönelik bazı zorunluluklar getiriyordu. Bu bağlamda; geliştirilen bir teknoloji güvenlik testlerine girecek, resmî olarak denetlenecekti. Ayrıca geliştirilen teknolojinin "tehdit hâline gelmesi" hâlinde kapatılma olasılığı da gündemde olacaktı. Vali Gavin Newsom'un veto kararı ile sektör çalışanlarının tepki gösterdiği düzenleme, şimdilik rafa kalkmış oldu.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER