Gündem

AKOM'dan İstanbul için uyarı! Saat vererek açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hafta sonu hava durumu uyarılarına göre birçok şehirde kuvvetli yağış görüşecek, hava sıcaklıkları düşüş yaşayacak.

AKOM'dan İstanbul için uyarı! Saat vererek açıkladı
20-09-2024 11:38

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre AKOM'dan İstanbul için uyarı geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yağışların akşam saatlerinde kuvvetini artıracağını ve yarın saat 17.00'ye kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

SAĞANAK YURDU SARIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı uyarıya göre bugün yurdun birçok noktasında kuvvetli yağış kendini gösterecek. Yağışların hafta sonu etkisini artırması beklenirken yeni hafta da sağanak yağmurun süreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUZEY BÖLGELERDE YAĞIŞLAR KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Toroslar ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Ordu ve İstanbul Avrupa yakasının Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Sıcaklıkların doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalması, batı kesimlerde ise mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Ordu, Trabzon, Giresun ve Rize için gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle sarı kodlu uyarı verdi.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER