Gündem

Ali Hamaney 5 yıl sonra ilk kez hutbe verdi, eli namluda İsrail'e meydan okudu

İran'ın dini lider Ayetullah Ali Hamaney, beş yıl sonra ilk kez başkent Tahran'daki bir camiide Cuma hutbesi verdi. Tüm müslümanlara seslenen Hamaney, Lübnan ve Filistin için destek çağrısında bulundu.

Ali Hamaney 5 yıl sonra ilk kez hutbe verdi, eli namluda İsrail'e meydan okudu
04-10-2024 15:13

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yıllar sonra ilk kez başkent Tahran'daki bir camiide, eli keskin nişancı tüfeğinin namlusunda Cuma hutbesi verdi.

İran'ın İsrail'e karşı olan saldırılarının "halka hizmet" olduğunu söyleyen Hamaney, destekçilerine 'düşmanlarını yeneceklerine' dair yemin etti.

Hamas ve Hizbullah'a tam desteğini dile getiren Hamaney, "İsrail, Hamas ve Hizbullah üzerinde herhangi bir zafer ilan edemeyecek. Biz, onların yanındayız" dedi. İsrail'in kendisini hedef aldığını belirten açıklamalarından sonra Hamaney, 5 yıl sonra ilk kez Cuma hutbesi verdi.


Ali Hamaney 5 yıl sonra ilk kez hutbe verdi, eli namluda İsrail'e meydan okudu


NASRALLAH'I ANDI


Konuşmasında Hizbullah'ın geçen hafta Cuma günü İsrail saldırısı sonucu ölen Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a da değinen Hamaney, "Nasrallah artık bizimle değil, fakat onun ruhu ve amacı hala bize bu yolda ilerleyecek ilhamı veriyor. Onun şehit oluşu, bizi daha da güçlendirecek. Nasrallah'ı boşuna kaybetmedik. İmanımıza sarılıp, düşmana baş kaldırmalıyız" dedi.

Tüm müslümanlara Lübnan'ı ve Filistin'i destekleme çağrısında bulunan Hamaney, "Yaralı Lübnan halkına yardım etmek, Lübnan'ın cihadını desteklemek ve Al-Aksa için verilen savaşa destek vermek, her müslümanın görevi ve sorumluluğudur" dedi.

KÖKÜNDEN SÖKÜLECEK

Hamaney ayrıca, Hamas'ın düzenlediği 7 Ekim saldırılarının "doğru karar" olduğunu söyledi.

Ali Hamaney, destekçilerine "Hiçbir uluslararası yasanın, kendilerini işgale karşı savunmak için savaşan Filistin ve Lübnan halklarını eleştirmeye hakkı yoktur" sözleriyle seslendi.

İsrail'i "ABD'nin maşası" olarak tasvir eden Hamaney, "siyonist oluşum, kökünden sökülecektir. Bundan bir şüphemiz yoktur" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER