Gündem

Alparslan Türkeş'in kızı: "Kulaklarıma inanamadım"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Teröristbaşı Meclis'te konuşsun" çıkışının siyaset gündemine oturdu.

Alparslan Türkeş'in kızı:
22-10-2024 16:08

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Bahçeli'nin açıklamasına ilk tepki Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi, MHP kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi.

SÖZCÜ TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal da söz konusu çıkışı, "Siz 'bebek katili, teröristbaşı' dediğiniz kişiyi cezaevinden alıyorsunuz, TBMM'ye getiriyorsunuz, Meclis kürsüsünde onu hangi sıfatla konuşturacaksınız?" sözleriyle değerlendirdi.

TUĞRUL TÜRKEŞ'İN KIZI: "KULAKLARIMA İNANAMADIM"

Bahçeli'nin açıklamalarından yaptığı paylaşımda Ayyüce Türkeş, "Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve umut hakkından yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA..." ifadesini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: "ALLAH BÖYLE SİYASETİ KAHRETSİN"

Bahçeli'ye sert tepki gösteren bir diğer isim de Ümit Özdağ oldu. Özdağ paylaşımında, "Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil." düşüncesini dile getirdi.

FATİH PORTAKAL: "HANGİ SIFATLA KONUŞTURACAKSINIZ?"

Bahçeli'nin sözlerini canlı yayında duyan SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal "Oo bu çok çok enteresan bir şey. Bu ilginç, beklenmedik bir şey. Acaba bu muydu yeni formül? AK Partililer 'eski yöntem gitmez artık, çözüm masası olmaz' diyordu. Kastedilen acaba başka yol ve yöntem bu mu?" dedi.

Portakal, "Bunları Devlet Bahçeli'nin söylemesi de çok entresan. Çok tartışılacak, konuşulacak sözler. Olabilir mi böyle bir şey? Siz 'bebek katili, teröristbaşı' dediğiniz kişiyi cezaevinden alıyorsunuz, TBMM'ye getiriyorsunuz, Meclis kürsüsünde onu hangi sıfatla konuşturacaksınız?" diye sordu.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI: "YARINI BEKLEYİN, HERKESİN MASKESİNİ İNDİRECEĞİZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!.." açıklamasını yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL DE KONUŞTU

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin bugünkü grup toplantısında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerine şu yanıtı verdi:

'Kapalı kapılar altında birtakım müzakereler yürütülüyor. Sözler alınıp sözler veriliyor. Bahçeli'nin kendi iradesiyle "Tecrit kaldırılsın. Abdullah Öcalan kürsüye gelsin. Örgüte silah bırakma çağrısı yapsın" diyen bir dille karşı karşıyayız.

Türkiye'de bir daha kan akmayacaksa anaların gözünden yaş akmayacaksa. Ülkede barış olacaksa bu bağlamdaki sözlere kıymet veriyoruz. Terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz.

Sayın Bahçeli ve siyaseti 'U' dönüşüyle bilinen bir siyaset çeşidi. İmralı canisi derken bir anda neden böyle bir dönüş yaptılar?

Devlet Bey'in bugünkü açıklaması Meclis'i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM'de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mütabakat olmadan sonuç olmayacak.

"BU ÇAĞRININ ARKA PLANI KÖTÜ KOKUYOR"

Bu iş çözülecekse meclisteki tüm partilerin olduğu masada konuşulur. STK'ları, şehit ailelerini dinlemeden gazi vatandaşları ikna etmeden konuşmak yanlış.

İşine geldiği gibi çağrı yapmak sadece Türkiye'nin sorununu değil Recep Tayyip Erdoğan'ın işini çözmek gibi kokuyor. Kötü kokuyor.

Devlet Bey el yükseltti sen de yükselt diyorlar. El yükseltiyorum Devlet Bey. Ben de Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibi olmayı teklif ediyorum. Varsanız hep beraber yapalım.

Gelin her Kürt'ün kendisini Manisalı Özgür Özel kadar Rizeli Erdoğan kadar Bahçeli kadar, Edirneli kadar, Laz kadar eşit hissettiği öteki hissetmediği, demokratik siyaset kanallarının hepsinin açık tutulduğu, kimsenin içerilerde tutulmadığı, öğrencilerin akademisyenlerin haklarının yenmediği, tüm demokratik haklarının dünya standartlarında kullanıldığı ülke yapalım. Demokrasi, kardeşlik teklif ediyorum.

Biz buradayız Devlet Bey. CHP burada, aklı da ruhu da TBMM'de."

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER