Gündem

Amca ile ses kaydı çıkan işçi üç maymunu oynadı

Narin Güran soruşturmasında serbest bırakıldıktan bir gün sonra amca Salim Güran ile ses kaydı ortaya çıktığı için yeniden gözaltına alınıp tutuklanan işçi R.A., HTS kayıtlarını inkar etti.

Amca ile ses kaydı çıkan işçi üç maymunu oynadı
14-09-2024 19:38

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır Bağlar'da 21 Ağustos günü kaybolan ve 8 Eylül’de cesedi bir çuval içinde dere yatağında bulunan Narin Güran soruşturmasında, 22 kişi ile birlikte göz atına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılan R.A., Salim Güran ile aralarındaki ses kaydı ortaya çıkınca dün yeniden gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan R.A. tutuklanıp cezaevine gönderildi.

R.A. ifadesinde, “Olay günü sabah 05.00’te uyanıp sulama için tarlaya gittim. Salim’de geldi. 2 saat sonra yanımızdan ayrıldı. Saat 15.00 gibi muhtar Salim tekrar geldi ve babamı sordu ve yanımda babamı arayıp nerede olduğunu sorduktan sonra yanıma oturdu. Birkaç dakika sonra muhtar yine babamı arayıp nerede olduğunu sordu. Sonra babam yanımıza geldi. Ben ve muhtar tarlada kaldık. Muhtar 10 dakika sonra elbiselerini değiştirmek için eve gideceğini söyledi. Ben sondaj suyunu değiştirirken muhtar tekrar yanıma geldi. Muhtar hiç yanımızdan gitmedi, yemek yedik ve hep beraber oturduk. Sadece 5-10 dakikalığına eve gidip üstünü değiştirip geri döndü. Akşam yemeğinden sonra muhtar yanımızda otururken telefon geldi ve kendisine Narin’in kayıp olduğunu söylediler. Saim saat 14.00’ten sonra üstünü değiştirmek dışında yanımdan ayrılmadı ve hep tarladaydı” dedi.

HTS KAYITLARINA RAĞMEN "HATIRLAMIYORUM" DEDİ

Savcıların, “Salim ifadesinde öğleden sonra R.A. ile kanal bölgesine geldik, sonra tarlaya döndük, saat konusundaki çelişkiye cevap veriniz” sorusuna “Bu çelişkiye söyleyecek sözüm yok” dedi. Salim Güran ile HTS kayıtlarına göre, olay günü 08.33, 15.52, 18.37, 18.51, 18.52, 18.54’te görüşme yaptığı ve bu görüşmelerin içeriği hakkında bilgi vermesi istenen R.A., “Hiçbir konuşmayı hatırlamıyorum” dedi. Salim ile Salim’in eşinin alınan ifadelerinde, Tarladan eve döndüğünü, üzerini değiştirip bir süre dinlendikten sonra evden ayrıldığını belirtmelerine rağmen, Atasoy’a “Sadece 5-10 dakikalığına eve gidip elbiselerini değiştirdi” ifadesindeki çelişki de sorulduğunda, “Bu çelişkilere diyecek bir şeyim yok” demekle yetindi.

"TAMAM DAHA ÖLMEMİŞ DİYE BİR ŞEY HATIRLAMIYORUM"

Salim Güran’ın cep telefonun alınan imajında ortaya çıkan ses kaydı ile ilgili Salim’in “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha. Sana ait bir şey sonraki yamaçta. Yamacın köşesi taş” mesajına karşılık, R.A.'nun da, “Eeee” diye cevap verdikten sonra Salim’in “Biri yerde” diye cevap verdiği, kendisinin de tekrardan, “Tamam henüz bende değil. Tamam, daha ölmemiş” diye cevap verdiği bu kayıtlarla ilgili soruya da, “Valla ben böyle bir şey hatırlamıyorum” dedi.

R.A. diğer sorulara da “Hatırlamıyorum, bilmiyorum, duymadım” cevapları verirken, cesedi gömen Nevzat Bahtiyar’ı tanıyıp tanımadığı sorulduğunda ise, “Ben köyde sadece muhtarı tanıyorum, başka da kimseyi tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın, “Saat 15.08’den yaklaşık 15-20 dakika sonra Salim’in kendisine kardeşi Arif’in ahırının olduğu tepeden seslenerek ‘Hazırlan, seninle işimiz var’ dedikten sonra yanına gittiğimde Narin’in cansız bedenini bana verdi” şeklinde ifade verdiğini, ancak kendisinin saat 14.00 ile 20.00 aralarında Salim’in tarlada yanından hiç ayrılmadığı şeklindeki birbiriyle uyumsuz saatlere dair çelişki sorulduğuda Atasoy, “Diyecek bir şeyim yok” dedi. Salim Güran’ı neden korumaya çalıştığı sorusuna ise, "Salim’i korumuyorum" dedi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER