Gündem

Apple Watch Series 10 Daha Büyük Olacak

İddialara göre Apple Watch Series 10, daha önceki versiyonlardan daha iri olacak.

Apple Watch Series 10 Daha Büyük Olacak
07-07-2024 18:13

Bu sonbaharda Apple Watch Series 10'un daha büyük boyutlara kavuşacağı ifade edildi. Seride Ultra modellerin boyutlarının aynı kalması beklenirken, standart Apple Watch'ların boyutlarının da büyüyeceği söyleniyor. Apple Watch modellerinin boyutları, 41mm ve 45mm'den 45mm ve 49mm'ye yükselecek. 

Apple Watch Series 10'un boyutundaki olası değişimin nedeni ise henüz belli değil. Bu noktada öne çıkan iki farklı görüş var: Apple ya Ultra modellerdeki kadran boyutları beğenildiği için böyle bir yol izleyecek ya da Apple Intelligence özelliklerini akıllı saatlere getirebilmek için böyle bir yola girecek. 

Apple Intelligence bu durumun nedeni olabilir mi?

apple watch

Apple'ın Apple Intelligence getireceği cihazlar listesinde Apple Watch'lar bulunmuyordu. Cupertino merkezli firmanın yapay zekâ ağının dışında kalan ürünler arasında en popüleri de Apple Watch idi. Apple Intelligence desteği almayacak ürünler arasında ayrıca Vision Pro ve HomePod da yer alıyordu. 

Öte yandan Watch 10 ile birlikte gelmesi beklenen başka özellikler de bulunuyor. Bu özellikler arasında hipertansiyonu takip etmeyi sağlayacak nabız sensörü, uyku apnesi sensörü ve batarya verimliliğini arttırabilecek yeni ekran teknolojisi yer alıyor.

Şu anda Apple Watch'larda Apple Intelligence kullanılamamasının en temel nedeni ise çip kısıtlaması. Daha büyük bir akıllı saat demek, daha büyük ve gelişmiş bir çip olması anlamına geliyor.  

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER