Gündem

Arabayla Tehdit Anında Kaçmanıza Yarayacak 5 Sürüş Tekniği

Profesyonel bir sürüş, yarış ve askerî sürücü antrenörü olan Keith Watts, tehlikeli bir durumdan arabayla güvenli bir şekilde kaçmak için bazı tüyolar veriyor. Biz de hem Watts’ın tüyolarını hem de başka taktikleri inceleyeceğiz.

Arabayla Tehdit Anında Kaçmanıza Yarayacak 5 Sürüş Tekniği
03-03-2024 11:23

Hatırlatmakta fayda var, bu yöntemlerin birçoğu riskli ve yasal olmayan sürüş teknikleri barındırıyor olabilir. Bu yüzden gerçekten hayati bir durumla karşı karşıya kalmadığınız sürece denememeniz gerekir.

Özellikle Amerikan aksiyon filmlerinden görmeye alışık olduğumuz bu yöntemlerin neler olduğuna ve nasıl uygulandıklarına bir göz atalım.

İlk yöntem: "J dönüşü" ya da "ters 180"

Videoyu görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

“J dönüşü” ya da “ters 180” olarak adlandırılan bu yöntemde, önünüz tamamen dolu olsa da arkanızda “J dönüşü” yapabilecek yer varsa hayat kurtarıcı olabiliyor.

Yöntemi uygulamak için önce tamamen durmanız, sonra geri vitese geçmeniz, hızlı bir şekilde geri girmeniz, manevrayı yapacağınız yeri bulmanız, direksiyonu bir defa çevirmeniz ve en sonunda ters yöne gitmeniz ve ayağınızı gazdan çekmeniz gerekir. Bu şekilde kafanızda tam oturmadıysa yukarıdaki videodan da görebilirsiniz.

"J dönüşü" yapamayacak bir alandaysanız diğer seçenek: Yüksek hızda geri gitmek.