Gündem

ARM'den Oyun Performansını Artıracak Teknoloji: ASR

ARM, grafik yükseltme teknolojisi "Accuracy Super Resolution"ı (ASR) duyurdu. Daha çok mobil cihazlara odaklanan teknoloji, oyun performansını ciddi anlamda artıracak gibi görünüyor.

ARM'den Oyun Performansını Artıracak Teknoloji: ASR
12-07-2024 09:58

ARM, özellikle de mobil oyun dünyasında yeni bir çağ başlatacak yepyeni teknolojisi "Accuracy Super Resolution"ı (ASR) duyurdu. Bu teknoloji, tıpkı bilgisayarlarda gördüğümüz AMD FSR, NVIDIA DLSS ve Intel XeSS teknolojileri gibi çalışıyor. Yani algoritma, cihazın oyun oynatma performansını artırıyor.

ARM tarafından yapılan resmî açıklamaya göre ASR teknolojisi, mobil cihazların daha yüksek performansta oyun oynatırken, daha düşük enerji tüketmesini sağlayacak. AMD'nin FidelityFX Super Resolution 2 (FSR 2) teknolojisinden esinlenilerek geliştirilen ASR, düşük güçlü işlemcilerle çalışan akıllı telefonlar için avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

ASR'nin diğer grafik yükseltme teknolojileriyle kıyaslanmasını gösteren tablo şöyle:

ARM ASR

ARM'nin yukarıda paylaştığı video, ASR'nin gerçekten de yüksek performans sunabileceğini gözler önüne seriyor. Çünkü ASR teknolojisi, yapılan testlerde AMD'nin FSR'sini geride bırakmış durumda. Immortalis-G720 GPU ve 2800 x 1260 piksel çözünürlükte yapılan test, ARM'nin yeni teknolojisinin gerçekten de çok iyi iş çıkardığını gözler önüne seriyor.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER