Gündem

ARM'ın Oyun Odaklı GPU'lar Geliştirdiği İddia Edildi

Konuya aşina kaynaklara göre ARM, oyun odaklı GPU'lar için kolları sıvamış durumda. Bu gelişme, firmanın doğrudan NVIDIA'ya rakip olacağı anlamına geliyor.

ARM'ın Oyun Odaklı GPU'lar Geliştirdiği İddia Edildi
19-08-2024 12:58

Birleşik Krallık merkezli teknoloji devi ARM ile ilgili bomba bir gelişme yaşandı. Konuya aşina kaynaklara dayandırılan haberlere göre şirket, NVIDIA'ya doğrudan rakip olmaya hazırlanıyor. Eğer bu iddialar gerçekse ARM, video oyun dünyasını hedef alan GPU'lar için kolları sıvamış durumda.

Açık konuşmak gerekirse NVIDIA ile ARM arasında her zaman iyi bir ilişki vardı. Hatta NVIDIA, bundan birkaç yıl önce ARM'ı satın almayı bile planlıyordu. Ancak gelen son haberler, bu durumun artık tarih olduğunu gözler önüne seriyor. Tabii ne ARM'nin ne de NVIDIA'nın konuyla ilgili hiçbir şey söylemediğini belirtelim.

ARM, GPU'lar için 100 kişilik bir ekip kurdu

ARM

Edinilen bilgilere göre ARM, fabrikalarından bir tanesini oyun odaklı GPU'lar için hazır hâle getirdi. Hatta bu fabrikada GPU'lara odaklanacak 100 kişilik bir ekip de kuruldu. Eğer bu iddialar gerçeği yansıtıyorsa ARM, her an NVIDIA'nın çok güçlü bir rakibi olarak karşımıza çıkabilir gibi görünüyor.

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER