Gündem

AT&T, Hacker'lara Yüz Binlerce Dolar Ödeme Yaptı

110 milyon abonesinin verilerini kaptıran telekomünikasyon şirketi AT&T, hacker'lara boyun eğdi. Taraflar, verilerin silinmesi için yüz binlerce dolarlık bir anlaşma yaptılar.

AT&T, Hacker'lara Yüz Binlerce Dolar Ödeme Yaptı
15-07-2024 09:38

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD'nin en büyük telekomünikasyon şirketleri arasında yer alan AT&T'nin siber saldırıya uğradığından bahsetmiştik. Gelen haberlere göre yaklaşık 110 milyon abonenin arama kayıtları, siber saldırganların eline geçmişti.

Bugünse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre AT&T, bilgisayar korsanlarına boyun eğdi. Koca şirketin, "ShinyHunters" isimli hack grubu adına "Reddington" isimli bir hacker ile görüşme sağladığı ve bu görüşme kapsamında verilerin silinmesi için 370 bin dolar ödeme yapmayı kabul ettiği bildirildi.

Verilerin silindiğine ilişkin video kaydı sağlandı

AT&T hacker'lara ödeme yaptı

Edinilen bilgilere göre bilgisayar korsanları, anlaşmaya vardıktan sonra verileri sildiler. Ayrıca bunu bir video kaydı ile de ispatladılar. Ancak böylesi bir durumda verilerin başka kopyalarının olup olmadığını bilmek çok zor. Bu arada; bilgisayar korsanlarının anlaşmaya varmadan önce 1 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) istedikleri bilgisini de paylaşalım. Anlaşma, istenen rakamın üçte birine sağlandı.

AT&T'nin uğradığı siber saldırı ile ilgili detaylı bilgi için:

Kaynak: WEBTEKNO.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER