Gündem

Avrupa ve Türkiye pazarları için ilk Prometeon markalı lastiklerin üretimi başlıyor

Ticari, zirai ve iş makinesi (OTR) sektörleri için lastik geliştirme, üretim ve pazarlama alanında faaliyet gösteren Prometeon Tyre Group, Avrupa'nın ana pazarları ve Türkiye için ilk Serie 02 Prometeon markalı lastiklerini tanıttı.

Avrupa ve Türkiye pazarları için ilk Prometeon markalı lastiklerin üretimi başlıyor
04-10-2024 17:08

Prometeon Tyre Group CEO'su Roberto Righi, "Prometeon markalı Serie 02 lansmanı, şirketimizin tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Önümüzdeki yıllarda Grup olarak müşteri ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt veren ürün ve hizmetler sunma, karşılıklı güven ve saygıya dayanan bir iş ortaklığı yaklaşımını benimseme hedefiyle çalışacak ve bu hedefe ulaşmak için hem endüstriyel hem de ticari alanlarda önemli yatırımlar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu lansman ile Prometeon markalı lastikler artık Avrupa ve Türkiye pazarında kullanıcı deneyimine sunuluyor. Aynı zamanda Prometeon markalı lastikler, Mısır’da Serie 02’nin üretimi ve dağıtımı ile başlayan gelişimini Afrika ve Orta Doğu pazarları için sürdürmüş oluyor. Bu lansmanla birlikte şirket için Prometeon ürün markasına geçiş hem Avrupa’da hem de Türkiye’de kademeli olarak gerçekleşecek ve bölgesel uygulamalar için geliştirilen yeni R02 modeller, Ekim ayından itibaren satışa sunulacak.

Avrupa ve Türkiye’den 400’den fazla müşteri ve gazetecinin katıldığı lansman kapsamında, konuklar Kocaeli fabrikasını ziyaret etme, İstanbul’un tarihi güzelliklerini keşfetme ve İstanbul Park Pisti’ni deneyimleme fırsatı buldu. Prometeon lastikleriyle donatılmış kamyonların hem pistte hem de off-road’da test edildiği özel etkinlikte, Prometeon ile iş birliği yapan profesyonel motor sporları sürücüleri de yer aldı. 2024 Dakar Rallisi şampiyonu Martin Macík, 2024 Dakar Rallisi’ne Prometeon lastikleriyle katılan Claudio Bellina ve Prometeon’un resmi lastik tedarikçisi olduğu Brezilya’nın kamyon yarışı şampiyonası Copa Truck’ta yarışan Bia Figueiredo, direksiyon başındaydı.

RIGHI: "BU ETKİNLİK, MARKAMIZIN LANSMANI YOLUNDA ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR"

Prometeon Tyre Group CEO'su Roberto Righi, "Prometeon markalı Serie 02 lansmanı, şirketimizin tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Bu etkinlik, markamızın lansmanı yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Önümüzdeki yıllarda Grup olarak müşteri ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt veren ürün ve hizmetler sunma, karşılıklı güven ve saygıya dayanan bir iş ortaklığı yaklaşımını benimseme hedefiyle çalışacak ve bu hedefe ulaşmak için hem endüstriyel hem de ticari alanlarda önemli yatırımlar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ŞENOCAK: "FABRİKAMIZ CUMHURİYETİN İLK LASTİK FABRİKASI"

Prometeon Türkiye, AFME, Rusya, CIS Bölge CEO’su Gökçe Şenocak da Prometeon’un yolculuğunun nasıl başladığını anlattı:

“Şirketimizin yolculuğu 2017 yılında başladı. Genç bir şirket gibi görünsek de aslında çok köklü bir geçmişimiz var. Bunun birkaç sebebi var. Birincisi, şu an hâlâ markamız olan Pirelli, 150 yıllık bir marka. İkinci önemli kilometre taşımız ise fabrikamız. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk lastik fabrikası olan bu tesis, 1960 yılında kurulmuş ve hâlâ faaliyette. Bu tecrübelerden yararlanarak, 2017’de yepyeni bir yola çıktık. Prometeon olarak, köklü bir geçmişle güçlü bir gelecek yaratmak istiyoruz. Teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirliği ana odağımıza alarak bu yeni yolumuzda ilerliyoruz.”

Şirketin ticari lastik üretimine odaklanması ve premium pazardaki stratejisi üzerine konuşan Şenocak, “Prometeon olarak dünyadaki tek işi ticari, yani kamyon ve otobüs lastiği üretmek olan tek şirketiz. Diğer ürün gruplarına yönelmiyoruz, sadece kamyon ve otobüs lastikleri üretiyoruz. Kendimizi premium pazarda konumlandırıyoruz. Türkiye’de inovasyon, teknoloji ve sürdürülebilirlik stratejilerimizi premium lastikler üreterek yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BU LANSMANLA BERABER BİR ÇAĞ BAŞLATIYORUZ’

Gökçe Şenocak, Prometeon’un yeni lastik serisi, Serie 02, lansmanının önemli bir dönüşümü simgelediğini vurgulayarak, “Şu an ürettiğimiz lastikler, en yeni teknolojiyi barındıran Serie 02 lastiklerimiz. Bugün bu yeni lansmanla beraber bir çağ başlatıyoruz ve artık ana şirket ismimizi lastiklerin yanaklarına taşıyoruz. Yani Pirelli’den Prometeon’a dönüşüyoruz. En yüksek teknolojiye sahip Serie 02 lastiklerimiz, tamamen Prometeon mühendisliğiyle üretildi. 2021 yılında Ar-Ge merkezimizi yenilemiştik, Ar-Ge merkezimizle beraber bu yeni lastikleri geliştirdik. Bu lastikler yüzde 100 Prometeon teknolojisi ile üretildiği için şirket ismimizi lastiklere taşıma kararı aldık. Bu lastiklerin, premium pazardaki liderliğimizi pekiştireceğini düşünüyoruz” dedi.

TÜRKİYE PAZARI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YAKIT TASARRUFU

Türkiye pazarıyla ilgili de konuşan Şenocak, “Türkiye pazarı, premium bir pazar. Hala yüzde 80’i premium lastik talep ediyor ve müşterimizin bu talebini karşılamak zorundayız. Müşterimiz için en önemli şey, lastiğin mümkün olduğunca yüksek kilometre yapabilmesi. Yeni nesil lastiklerimiz, eski nesillere göre daha iyi performans gösteriyor. Özellikle dayanıklılık konusunda, inşaat grubundaki lastiklerimizle liderliğimizi sürdürüyoruz. Lastiklerimiz performans açısından güven veriyor ve sürdürülebilirliği çok önemsiyoruz. Biz bunu bir zorunluluk olarak değil, bir motivasyon kaynağı olarak görüyoruz” diye konuştu.

Prometeon’un sürdürülebilirlik stratejileri ve yakıt tasarrufu sağlayan lastikleri hakkında da konuşan Şenocak sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Örneğin, 150 aracı olan bir filo düşünün. Bu filo, bizim dönme direnci düşük lastiklerimizi kullandığında yaklaşık 10 milyon TL yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, bu sayede yaklaşık 700 ton daha az karbon salımı gerçekleşiyor. Bu da, 150 binek aracının trafikten çekilmesine eşdeğer bir çevresel fayda sağlıyor. Hem performans hem de çevre dostu özellikleriyle Prometeon’un Serie 02 lastiklerini piyasaya sunmaktan son derece mutluyuz.”

YENİ PROMETEON R02 LASTİKLERİ 

Prometeon markasının lansmanı ile birlikte, Serie 02 hem Avrupa’da hem de Türkiye’de bölgesel kullanım için yeni bir model sunuyor. Prometeon markalı R02 Proway’in yanı sıra R02 Proway M1 zorlu saha şartlarının söz konusu olduğu pazarlara özel olarak geliştirildi.

Bu ürünler, farklı pazarlarda edinilen tecrübelerden yola çıkarak müşteri ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak ve farklı kullanım koşullarına özel çözümler sunmak için tasarlandı.

R02 Proway serisi, işletme maliyetlerini optimize etmeyi amaçlayan en titiz filoların taleplerini karşılayarak, kilometre, dayanıklılık ve sürdürülebilirlik arasında mükemmel bir denge sağlıyor.

Aynı zamanda daha zorlu kullanım koşulları için optimize edilen R02 Proway M1 güçlendirilmiş sırt bileşenleri ve yapısal takviyeler sayesinde yüksek aşınmanın meydana gelebileceği Türkiye pazarında üstün dayanıklılığı ve kaplanabilirliği mümkün kılıyor.

Yeni ürün hattı; R02 315/70, R02 315/80 ve R02 295/80 ölçülerine sahip olacak.

2022'de piyasaya sürülen Serie 02 teknolojisini daha da ileri taşıyarak tasarlanan bu ürün, 6 binden fazla lastiğin test edildiği, her türlü hava ve yol koşulunda 200 milyon kilometreden fazla mesafenin kat edildiği yoğun bir Ar-Ge programı ile geliştirildi. Bu programa, halihazırda pazarda Serie 02’yi kullanan iş ortaklarının geri bildirimleri de katkıda bulundu.

Serie 01’e kıyasla, yeni Prometeon markalı Serie 02 lastikleri; yüzde 15 daha fazla kilometre ömrü, yüzde 15 daha fazla dayanıklılık, yüzde 20 daha fazla sürdürülebilirlik ve yüzde 20 daha fazla kaplanabilirlik avantajları sunuyor.

Bu iyileştirmelerle birlikte, Prometeon markalı R02 lastikler, işletme maliyetlerini optimize etmek ve sürdürülebilirliğe öncelik vermek isteyen filolar için ideal bir ürün.

60 YILI AŞKIN SÜREDİR FAALİYET GÖSTEREN KOCAELİ FABRİKASI’NIN İNOVASYON GÜCÜ

Yeni Prometeon Serie 02, grubun yenilikçilik ve sürdürülebilirlik odağı ile faaliyet gösteren Türkiye'deki Kocaeli fabrikasında üretilecek. Bu tesis aynı zamanda İtalya, Brezilya ve Mısır’daki Ar-Ge Merkezlerinin yanı sıra şirketin 2021 yılında yenilenmiş ve modernize edilmiş olan Araştırma ve Geliştirme Merkezine de ev sahipliği yapıyor. Kocaeli tesisi, grubun teknoloji, sürdürülebilirlik ve inovasyonunu ileriye taşıma konusunda stratejik bir rol oynuyor.

1960 yılında kurulan fabrika, 2.000 kişiyi istihdam sağlıyor. Fabrika, yıllık 1 milyon 850 bin lastik üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük kamyon ve otobüs lastik üretim merkezi konumunda. Üretiminin %50'den fazlası Avrupa başta olmak üzere 87 ülkeye ihraç eden fabrikaya son yedi yılda 185 milyon euro’dan fazla yatırım yapıldı.

ISO 50001 enerji sertifikasına sahip olan Kocaeli fabrikasındaki üretim süreçleri, sera gazı emisyonlarını azaltmayı amaçlayan enerji verimliliği kriterlerini karşılamaktadır.

Kocaeli üretim tesisi ayrıca yakın zamanda Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyon (ISCC) kuruluşundan ISCC Plus sertifikası almıştır. ISCC Plus ile Prometeon, kullandığı malzemelerin biyolojik bazlı, biyo-döngüsel ve döngüsel kaynaklardan geldiğini sertifikalandırmaktadır.

Prometeon’un üretimden satışa kadar tedarik zincirinin tamamında çevresel etkileri azaltmayı hedefleyen yeşil stratejisi doğrultusunda, Serie 02 de çevresel sürdürülebilirlik kriterleri ile geliştirilmiştir. Bu kapsamda Prometeon, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen son IAA Transportation etkinliğinde, %80 oranında geri dönüştürülmüş ve sertifikalı malzemelerden veya yenilenebilir kaynaklı malzemelerden oluşan, A sınıfı yuvarlanma direncine sahip ilk Prometeon markalı Coach otobüs lastiği Prometeon C02'yi tanıttı.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER