Gündem

Baṣbakan Üstel, GÜV.K.K Komutanı Tümgeneral Aytaç'ı kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle, GÜV.K.K Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve beraberindeki heyeti Başbakanlık’ta kabul etti. Başbakan Üstel, 1 Ağustos’un üç…

Baṣbakan Üstel, GÜV.K.K Komutanı Tümgeneral Aytaç'ı kabul etti
31-07-2024 16:37

Başbakan Ünal Üstel, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle, GÜV.K.K Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve beraberindeki heyeti Başbakanlık’ta kabul etti.

Başbakan Üstel, 1 Ağustos’un üç önemli günü barındırdığına işaret ederek, “Kıbrıs Türkü, bu adada kök salma, direnme ve varoluşu birlikte kutlamanın onurunu yaşıyor” dedi.

Toplumsal Direnişini, varoluşuyla bütünleştiren Kıbrıs Türkü’nün, TMT Ruhuyla kendisini silahla ve asimile ederek yok etmek isteyenlere karşı göğüs göğüse savaştığını ve bugünlere geldiğini vurgulayan Üstel, “ TMT ile direndik. Güvenlik Kuuvetlerimiz ile güçlendik. Sınırları, şehitlerimizin ve gazilerimizin kanıyla çizilmiş, devletimizi kurduk. Anavatanımızın güvencesinde, askerimizin dosta güven düşmana korku veren gücüyle, kendi devletimizin çatısı altında huzurla yaşıyoruz” dedi.

“ Bugün buralarda KKTC’yi özgürlük içerisinde savunabiliyorsak, bu şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir” diyen Başbakan Ünal Üstel, “ Toplumsal varoluş mücadelemiz 1950’lerde başlamış, 60’larda 70’lerde devam etmiş ve 1974 Mutlu Barış Harekatı’yla nihayete kavuşmuştur. Şimdi, ekonomimizin gelişmesi ve devletimizin dünyada hak ettiği yeri alması için mücadele vermekteyiz. Ama geçmişi unutmadan, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nın anlamını, ruhunu, gelecek nesilerimize aktarmak başlıca sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

GÜV.K.K Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç da Güvenlik Kuvvetleri’nin her kademesiyle, devletini milletini korumaya daima hazır olduğunu ifade etti.

Aytaç, “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de gelecekte de yüksek teknoloji ürünümüzle, askeri araç gereçlerimizle, üstün eğitim seviyeli personelimizle, harbe hazırlık derecemizle üzerimize düşeni Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile birlikte her zaman yapmaya hazırız. Göreve geldiğim günden bugüne kadar geçen süre içerisinde başta Başbakanımız Ünal Üstel olmak üzere, hükümetimizin diğer kademelerinin hep yakın desteğini hissettik bu yüzden Güvenlik Kuvvetleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER