Gündem

Bitlis’te nesli tehdit altında olan Anadolu benekli semenderi görüntülendi

Bitlis'te uluslararası anlaşmalarla koruma altında bulunan Anadolu benekli semenderi görüntülendi.

Bitlis’te nesli tehdit altında olan Anadolu benekli semenderi görüntülendi
05-03-2024 11:59

Türkiye'nin güneyi ve doğusunda yaşayan, nesli tehdit altında olan, siyah renkli ve üzerinde sarı benekler bulunan, boyu 10-15 santimetre arasında değişen Anadolu semenderi, Bitlis’te görüntülendi.

Orman açıklıkları, su kenarları, taşlık ve kayalık alanlarda yaşayan semender, endemik tür olduğu için yaşam alanlarının korunması açısından da önemli.

Ülkemizin zengin biyoçeşitliliğinin de bir göstergesi olan zehirsiz Anadolu semenderini Merve Cinoğlu adlı vatandaş görüntüledi.

Etiketler bitlis benekli semender Başakşehir'de pes dedirten görüntü! Trafikte beklemek istemeyen 2 otomobil sürücüsü kaldırımdan gitti Başakşehir'de pes dedirten görüntü! Nemrut'ta ayılar, kış uykusundan uyandı! O anlar kameraya böyle yansıdı Nemrut'ta ayılar, kış uykusundan uyandı Deprem anına ait görüntüler ortaya çıktı: Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğündeki deprem anı kamerada Deprem anına ait görüntüler ortaya çıktı Güngören'de esnaf ziyaretinde ilginç anlar kamerada: Ticaret Bakanı Bolat'a kaçak çay ikram etmek istedi! 'Bu söylenir mi ya?' Güngören'de esnaf ziyaretinde ilginç anlar Otomobil kaldırıma çıktı, esnaf ölümden kıl payı kurtuldu! O anlar saniye saniye böyle görüntülendi Ölümden kıl payı kurtuldu! İşte o görüntüler... Esenyurt'ta iki araca çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden böyle kaçtı İki araca çarpıp böyle kaçtı! İşte o anlar...
Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER