Gündem

Bomba iddia: Köfteci Yusuf’un köftesinde domuz eti aylar önce çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetlemeler sonucunda ünlü bir köfte zincirinin ürünlerinde domuz eti bulunduğuna yönelik tespit yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Bomba iddia: Köfteci Yusuf’un köftesinde domuz eti aylar önce çıktı
09-10-2024 18:32

Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi yayınladı. Listenin ardından, Düzce'deki bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti bulunduğu açıklandı.

Restoranın adı açıklanmazken, sosyal medyada firmanın Köfteci Yusuf olduğunu ima eden paylaşımlarda bulunuldu.

AYLAR ÖNCE TESPİT EDİLMİŞ

T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaşı'nın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerin ardından Köfteci Yusuf’tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildi.

27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde sonuçlanan iki farklı muayene ve analiz raporunda, numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Yapılan incelemelerde, tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilemedi.

İncelemeler pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinden numune alınarak yapıldı. Pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden 400 gram numune alındı. Raporlara göre her iki üründe domuz eti tespit edildi.

Haberin tamamı için aşağıdaki linke tıklayınız..

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/iste-belgesi-kofteci-yusuf-la-ilgili-domuz-eti-tespiti-subat-ve-mart-aylarindaki-iki-raporla-yapilmis,1188743

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER