Gündem

Bu haftaya dikkat... Önce yağmur sonra sıcak geliyor!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre pazartesi ve salı günü yurdun iç, kuzey ve güney kesimlerinde yağış hakim olacak. Hafta ortasından sonra etkisini kaybeden yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları değişerek artışa geçecek.

Bu haftaya dikkat... Önce yağmur sonra sıcak geliyor!
27-05-2024 10:37

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Meteoroloji Genel müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı.

Bugün ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR YEREL OLARAK KUVVETLİ VURACAK

Yağışların; İç Anadolu , Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

SICAKLIKLAR ARTIŞA GEÇECEK

Tahminlere göre hafta ortasından itibaren sıcaklıklar yükselişe geçecek. Hafta başıyla haftanın son günleri arasında birçok şehirde 6-7 derecelik bir sıcaklık yükselişi hissedilecek.

ETKİ ALANI DARALIYOR

Yağışların perşembe gününden itibaren yurdun iç kesimlerine çekilmesi beklenirken, cuma günü yağışlar etki alanını oldukça daraltacak.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER