Kıbrıs

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı... Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak, Milli Mücadele’yi başlatmasının 105’inci yılında KKTC’de de törenler düzenleniyor..…

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…
19-05-2024 08:23

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak, Milli Mücadele’yi başlatmasının 105’inci yılında KKTC’de de törenler düzenleniyor..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun BRT’de yaptığı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayla başladı..

Başkent Lefkoşa’daki tören  Atatürk Anıtı önünde saat 09.00'da başlayacak.

Törende, Anıtkabir’den gelen toprak, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a takdim edilecek. Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşma yapacak.

Lefkoşa'da saat 09.30’da Lefkoşa merkez okullarından öğrenci ve öğretmenler, üniversiteler, Spor Dairesi'ne bağlı federasyon, kulüp ve dernekler, sivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla “105. Yıl Korteji” de düzenlenecek.

Yürüyüş, Lefkoşa Girne Kapısı Atatürk Anıtı’ndan – Dereboyu Avenue güzergahında yapılacak.

Avenue önünde saat 10.30’da Güvenlik Kuvvetleri Bando Takımı ve Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi konser verecek. Lefkoşa Türk Lisesi halk dansları ekibi de dans gösterisi yapacak.

19 Mayıs dolayısıyla ilçelerde ve diğer yerleşim birimlerinde de tören ve etkinlikler düzenlenecek.

 

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER