Gündem

Cihantimur'u aklayıp, Aci'yi kusurlu buldular: Baba isyan etti!

Türkiye’nin aylarca konuştuğu trafik kazasından bir skandal da bilirkişi raporunda patlak verdi.

Cihantimur'u aklayıp, Aci'yi kusurlu buldular: Baba isyan etti!
04-09-2024 09:53

Ekol TV'den Yağmur Güzel'in haberine göre İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış, yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur, olay yerine gelen annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırıldı. Ardından anne ve oğul ABD'nin Boston eyaletinde gözaltına alınarak tutuklandı.

ÖZEL BİLİRKİŞİ RAPORU

Hem ABD hem de Türkiye Cumhuriyeti’nde hukuk mücadelesi devam ederken 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un avukatları özel bilirkişi raporu hazırlattı. Söz konusu raporda hayatını kaybeden Aci, ATV araçlarının yol kenarında durması, ışıklı tabelalarla ikaz edilmemesi, ve o saatte karayolunun kenarında bulunması nedeniyle yüzde 75 kusurlu bulundu.

TİMUR CİHANTİMUR YÜZDE 25, OĞUZ MURAT ACİ YÜZDE 75 KUSURLU BULUNDU

Bir çocuk babası Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ise, ehliyetsiz araba kullanmak ve yüksek hızda araç kullanması nedeniyle yüzde 25 kusurlu bulundu.

Raporu dikkate almadıklarını belirten baba Özer Aci Ekol Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

Özer Aci “Bir polisin tuttuğu tutanak yargı açısından geçerli değil. O gece 23.15’te o orada mıymış? Orada görev mi yapıyormuş? Görevi başındaymış da o raporu mu tutmuş? 3 gün sonra tutulan tutanağın dosyaya bile girmemesi lazım. İtiraz etmeye gerek yok. Bildiğim kadarıyla polis tarafından tutulan tutanak Yargıtay tarafından geçerli değildir. Bir polis bir kazanın ancak olay şeklini rapor eder. Ama şu suçludur, bu suçludur diye yazamaz. O çocuk ehliyetsiz şekilde araç kullanıyor. O çocuk ifadesinde 180 km hız ile gittiğini söylüyor. Buna rağmen benim çocuğum mu suçlu?” ifadelerini kullandı.

İADE DAVASI 11 EYLÜL'DE

ABD’de de gerçekleşecek davaya ilişkin konuşan Özer Aci “11 Eylül’deki dava Türkiye Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki suçlu iadesiyle ilgili bir dava. Benim davam değil o yüzden orada olmayacağım. Ama ben eminim orada beni temsil eden birileri olacak” dedi.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER