Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar’a, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Aytaç’tan veda ziyareti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç veda ziyareti gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Tümgeneral Aytaç’ın görev yaptığı bir yılda gerek…

Cumhurbaşkanı Tatar’a, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Aytaç’tan veda ziyareti
16-08-2024 13:18

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç veda ziyareti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Tümgeneral Aytaç’ın görev yaptığı bir yılda gerek KKTC’nin güvenliği, gerek Güney Kıbrıs ve BM ile ilişkiler bakımından ve ülkemizdeki yapının güçlenmesi adına önemli çalışmalar yapıldığını, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünü birlikte kutlandığını ifade etti.

Tümgeneral Aytaç ile iki devletli siyaset, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün kabulü olmadan bir müzakere sürecine başlanmayacağı konusunda çalışmalarda bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, “Halkımızın kendi kendini yönetme hakkını ve iradesini daha da güçlendirmek için çeşitli toplantılarda birlikte kararlar verdik; sizlerin tecrübelerinden faydalandık. Şahsım ve KKTC adına sizlere teşekkür etmek istiyorum. Burada verdiğiniz hizmetleri unutmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Tümgeneral Osman Aytaç’a yeni görevinde başarılar dileyerek, KKTC’ye yapmış olduğu hizmetler dolayısıyla teşekkürlerini yineledi.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER