Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, TC Badminton Federasyonu heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü. Kabulde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Badminton Federasyon Başkanı…

Cumhurbaşkanı Tatar, TC Badminton Federasyonu heyetini kabul etti
16-08-2024 13:23

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü.

Kabulde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Badminton Federasyon Başkanı Fırat Deniz de yer aldı.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk gençliğinin hem sporda hem diğer faaliyetlerde başarı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsil edebilecek yetenek ve donanımda olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki Türk devleti olarak, gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi, milli kimlik, maneviyat ve kültür ile Kıbrıs Türkü’nün varlığının devamı için spor dahil tüm uluslararası temasların sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.

Kıbrıs Türkü’ne uygulanan ambargo ve izolasyonlara değinen Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanan engellere rağmen, Türkiye Cumhuriyeti’nin katkı ve desteklerinin bu bağlamda gençlere moral olduğunu ve bunun gençlerin önünü açtığını ifade etti.

Spor alanında gençlerimizin son zamanlardaki başarısının en güzel örneklerinden biri olan Buse Savaşkan’a da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Paris’te elde etmiş olduğu başarı ile Kıbrıs Türk halkına yaşattığı gururu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, spor alanında altyapının geliştirilmesi, daha fazla gencimizin spor dallarında yeteneklerini gösterip, kendilerini geliştirmeleri, kendi bayrağı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, önemli bir coğrafyada bulunan Kıbrıs'ta iki eşit halk ve iki devlet olduğunu kaydetti ve Rumların bu adanın tek sahibi olmadığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığını sürdürebilmek için milli kimliği ile büyük mücadeleler verdiğini, vermeye de devam ettiğini ifade etti.

Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığının kurulan sıkı ilişkilerle ortaya konduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, hizmet ve desteklerinden dolayı T.C. Badminton Federasyon Başkanı ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerini sundu ve çalışmalarında başarılar diledi.

Türkiye Cumhuriyeti Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız da konuşmasında, iki ülke arasındaki karşılıklı temaslara destek verdiğini belirterek, kendilerini kabul ettiği için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER