Gündem

Dev Markalar Neden Instagram’da Ürün Fotoğrafı Paylaşmıyor?

Hiç dikkat ettiniz mi? Coca-Cola, Red Bull, Nike ve benzeri dev markalar Instagram sayfalarında ürün fotoğraflarına pek yer vermiyorlar. Bunun sebebi ne olabilir?

Dev Markalar Neden Instagram’da Ürün Fotoğrafı Paylaşmıyor?
06-05-2024 15:53

Her markanın bir ürün ya da hizmet sunduğu konusunda hem fikiriz. Ve markalar doğal olarak​ sundukları ürünler ve hizmetler karşılığında para kazanmayı hedefliyorlar.

E hâl böyle olunca Instagram da bu markaların ürünlerini öne çıkaracağı bir yer olmalı değil mi? Fakat bazı markaların Instagram sayfalarına baktığımızda ya hiç ya da çok az ürün görseli görüyoruz. Hiçbirinin altında da “Hemen satın alın!” benzeri ifadeler yer almıyor.

Peki markalar neden Instagram’da ürün pazarlamak yerine Instagram’ı âdeta bir fotoğraf albümü olarak kullanıyorlar?

Hiç uzatmadan cevabı verelim. Çünkü amaçları ürün değil duygu pazarlamak!

redbull etkinlik

“Duygunun pazarlaması mı olur?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet olur.

Hatta biraz daha ileri gidelim. Duygular, düşünceler, kişiler vb. birçok şeyi pazarlamak mümkün.

Bu içeriğin konusunu oluşturacak olan stratejiye de duygusal pazarlama deniliyor.

Peki nedir bu duygusal pazarlama?

En basit haliyle duygusal pazarlama, tüketicilerde belirli duyguları tetikleyerek onlarla bağlantı kurmayı hedefleyen bir pazarlama stratejisidir.

Bu strateji kapsamında, markalar ürün veya hizmetle ilgili duygusal bir hikâye anlatarak, tüketicinin marka ile kişisel bir bağ kurmasını sağlamayı amaçlar.

Hikâye dediğimize bakmayın, aslında amaç klasik bir ürün-fiyat ikilisi sunmanın ötesine geçerek söz konusu ürüne yönelik bir algı oluşturmak ve o ürünü bir duygunun temsilcisi yapmak.

Kafanız karıştıysa hemen örneklerle açıklayalım.