Gündem

Devlet Bahçeli'den teğmen açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den teğmenlerin yemini sonrası 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Devlet Bahçeli'den teğmen açıklaması
03-09-2024 17:07

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den Kara Harp Okulu mezuniyetinin ardından teğmenlerin yemin etmesi ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganıa atmasına dair, "Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir. 30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur." dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazılan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir? Kanunla belirlenmiş yemini müteakiben mezun subayların bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasının mana ve maksadı nasıl yorumlanmalıdır?

Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir. 30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur."

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER