Gündem

Devrim Muhafızları'ndan Haniye açıklaması: 7 kiloluk savaş başlığı taşıyan füze...

İran Devrim Muhafızları, Hamas lideri İsmail Haniye'nin hayatını kaybettiği suikastla ilgili açıklama yaptı, İsrail'den intikamı "doğru zamanda ve yerde alacaklarını" belirtti.

Devrim Muhafızları'ndan Haniye açıklaması: 7 kiloluk savaş başlığı taşıyan füze...
03-08-2024 15:12

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İran Devrim Muhafızları, Tahran'da İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Devrim Muhafızları'nın açıklamasında, Haniye'nin, 7 kiloluk savaş başlığı taşıyan kısa menzilli füzeyle öldürüldüğü, füzenin odanın dışından ateşlendiği ve büyük patlamaya yol açtığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları, "Siyonist rejim suçlu ABD yönetiminin desteğiyle bu terör eylemini gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı. Tahran'ın İsrail'den "uygun yer ve zamanda, uygun yolla en ağır şekilde intikamını alacağı" belirtildi.

New York Times gazetesi, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunan Haniye'nin, haftalar önce konuttaki odasına yerleştirilen bombayla öldürüldüğü iddiasını ortaya atmıştı.

İranlı kaynaklar ise bu iddiayı reddederek Haniye'nin füzeyle ya da havadan atılan mermiyle öldürüldüğünü bildirmişti.

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER