Kıbrıs

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Tümgeneral Aytaç ile görüştü

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanmasından dolayı veda ziyaretinde bulunan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral…

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Tümgeneral Aytaç ile görüştü
16-08-2024 15:12

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atanmasından dolayı veda ziyaretinde bulunan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, kıymetli hizmetlerinden dolayı Tümgeneral Aytaç’a teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Kıbrıs’ta 50 yıldır kesintisiz devam eden barış ve huzurun 20 Temmuz 1974 Batış Harekatı sayesinde olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Kıbrıs’ta ve Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) önemli ve caydırıcı görevler sürdürdüğünü söyledi.

Ertuğruloğlu, Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığı ile Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünün Kıbrıs Türk halkı için asla vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Tümgeneral Osman Aytaç da görev süresince Ertuğruloğlu ile yakın çalışma ve dayanışma içinde olduğunu belirterek teşekkür etti.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER