Gündem

"Dünyanın yapay zekasını Türkiye’nin duygusal zekasıyla birleştiriyoruz"

E-ticaret platformu Hepsiburada, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te yerini aldı.

02-10-2024 13:47

E-ticaret alanında, Türkiye’nin ‘yapay zeka dönüşüm lideri’ olduklarını söyleyen Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Ülkemize olan sorumluluğumuzun bir gereği olarak; yapay zeka başta olmak üzere, dünya teknolojisine yön veren global trendleri Türkiye’de insanlarımıza ulaştırıyoruz. Kendi geliştirdiğimiz yapay zeka odaklı teknolojilerle, Hepsiburada bünyesinde yer alan işletmelerimize rekabet alanında fırsat eşitliği sunarken, milyonlarca müşterimize de hayatı kolaylaştıran ileri teknoloji ürünlere dünya ile aynı anda sahip olma imkanı sunuyoruz. Dünyanın yapay zekasını Türkiye’nin duygusal zekasıyla birleştiriyoruz” dedi.

‘E-ticaretin Milli Takımı’ olarak teknolojinin geleceğini şekillendirme vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Hepsiburada, TEKNOFEST 2024’te ziyaretçileriyle buluşarak, yapay zekanın gücünü ve bu alanda sunduğu inovatif çözümleri tanıtacak. Ziyaretçiler, Hepsiburada standında kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunan yapay zeka temelli dört farklı uygulamayı ve yeni nesil teknolojik ürünleri deneme şansına sahip olacak.

‘HEDEFİMİZ TÜRK TÜKETİCİSİNİN EN İYİ TEKNOLOJİLERE ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK’

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, Türkiye’nin en büyük yerli e-ticaret oyuncusu olarak yapay zeka teknolojilerini müşterilerinin hayatına entegre ettiklerini vurguladı. Nilhan Onal Gökçetekin, "Geliştirdiğimiz yapay zeka tabanlı ürünler ve hizmetler ile alışveriş deneyimini daha kişisel, pürüzsüz ve akıllı hale getiriyoruz. Müşteri odaklı hizmet anlayışımızı yapay zekanın gücüyle birleştirerek, her boyuttan işletmenin, özellikle de kadın girişimcilerin dijitalleşme süreçlerine öncülük ediyoruz. Ayrıca, Hepsiburada olarak, dünyada hızla yayılan yapay zeka trendini Türkiye’ye taşırken, tüketici elektroniği, bilgisayar ve mobil gibi kategorilerde sektördeki liderliğimizi sürdürüyoruz. TEKNOFEST alanında sergilediğimiz yapay zeka tabanlı, hayatı kolaylaştıran en son teknoloji ürünlerimizle de hedefimiz Türk tüketicisinin en iyi teknolojilere erişimini en iyi fırsatlarla birlikte sağlamak” dedi.

‘YAPAY ZEKA DESTEKLİ YENİ NESİL ALIŞVERİŞ ASİSTANLARI GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

“Bizim anlayışımız sadece teknolojiyi takip etmek değil, teknolojinin küresel gücünü yerelleştirmek” diyen Nilhan Onal Gökçetekin şöyle devam etti: “İnsanımızın, yapay zekanın faydalarından en iyi, en verimli şekilde yararlanmasını sağlamak istiyoruz. Bunu da Türkiye’nin, ülkemiz insanının önceliklerine ve beklentilerine göre yapıyoruz. Bu vizyonla yapay zeka alanındaki çalışmalarımızı da bir adım daha ileri götürüyoruz. Müşterilerimizin alışveriş deneyimini daha da kişiselleştirmek ve kolaylaştırmak için yapay zeka destekli yeni nesil alışveriş asistanları geliştiriyoruz.”

‘MÜŞTERİ DENEYİMİNİ ÖNCELİKLİ HALE GETİRİYORUZ’

Hepsiburada’nın, ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla KOBİ’lerin ve e-ticaret girişimcilerinin yapay zeka ve ileri teknolojiler kullanarak satışlarını artırmalarına olanak tanıdığını da vurgulayan Nilhan Onal Gökçetekin, TEKNOFEST ziyaretçileriyle de buluşturdukları inovatif çözümleri hakkında şunları söyledi:

“Hepsiburada olarak ödeme ve vadelendirme çözümleriyle müşteri alım gücünü desteklerken, Hepsipay ile ödemelerin dijitalleşmesine öncülük ediyoruz. Kullanıcılarımız ve iş ortaklarımız en yeni teknolojileri kullanarak güvenli, kolay ve hızlı ödeme deneyimleriyle buluşuyor. Öte yandan HepsiJET markamız, teslimat süreçlerinde devrim yaratarak müşteri deneyimini öncelikli hale getiriyor. Mühendislerimiz tarafından geliştirilen yapay zeka tabanlı ‘Çok Araçlı Rota Optimizasyonu’ çözümü, lojistik süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlıyor. Elektrikli araçlar, elektrikli bisikletler ve dronelar gibi sürdürülebilir ve yenilikçi teslimat yöntemleri üzerinde çalışıyoruz. Bu teknolojilerle sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyoruz.”

FESTİVAL BOYUNCA BİRÇOK PROGRAM ZİYARETÇİLERLE BULUŞACAK

Hepsiburada, festival boyunca lojistik markası HepsiJET’in elektrikli aracı ve drone’u ile çevre dostu ve yenilikçi yaklaşımlarını tanıtacak. Aynı zamanda ödeme ve vadelendirme çözümleriyle öne çıkan Hepsipay, sadakat programı Hepsiburada Premium, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı, döngüsel ekonomiyi destekleyen ‘Eskiyi Kapında Yenile’ hizmeti özel alanlarda ziyaretçilerle buluşacak. Teknoloji tutkunları Hepsiburada’daki yapay zeka temelli en son teknolojik çözümleri, Akıllı Şef, Üzerinde Gör, Değerlendirme Özeti ve Ürün Özeti gibi alışveriş deneyimini kişiselleştiren yenilikçi uygulamaları deneyimleyebilecek. Alanda bir de TEKNOFEST’e özel hatıra fotoğraf köşesi ziyaretçileri bekliyor.

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER