Gündem

Eğitime Yön Veren Liderler Buluşması başladı

Mektebim Koleji’nin Türkiye’nin dört bir yanındaki kampüslerinde görev yapan müdürleri yeni döneme hazırlık için İstanbul’da düzenlenen Eğitime Yön Veren Liderler Buluşması’nda bir araya geldi.

Eğitime Yön Veren Liderler Buluşması başladı
08-08-2024 13:22

3 gün sürecek olan buluşmada müdürler alacakları seminerler ve eğitimlerin yanı sıra geliştirilecek yeni proje ve fikirler için istişareler yapacak. Mektebim Koleji Eğitim Direktörü Ferhat Argın, “Buradaki amacımız sadece müdürlerimize bir eğitim vermek değil, burada buluşturmuş olmak. Onların kendi aralarında bir sinerji oluşturmasını istiyoruz” dedi.

Mektebim Koleji’nin her sene yeni eğitim-öğretim yılına başlamadan önce düzenlediği Eğitime Yön Veren Liderler Buluşması Türkiye genelindeki Mektebim Koleji müdürlerinin katılımıyla Silivri Kampüsü’nde başladı. Okul müdürlerine Eğitimde Üretken Yapay Zeka ve Geleceğin Mesleği: Girişimcilik gibi farklı konularda seminerlerin verileceği ve 7-10 Ağustos tarihleri arasında 3 gün sürecek olan buluşmanın açılışı Mektebim Koleji kurucusu Ümit Kalko’nun yaptığı ‘Geleceğin Eğitimini Şekillendirmek’ adlı sunum ile gerçekleşti.

Ümit Kalko burada sene boyu yapılan ve yazın da süren projelerden hatırlatmalar aktardı. Mektebim Koleji’nin kurulmasından bugüne kadar geçen sürede hayata geçirilen projelerden yaptığı sunumda kesitler veren Kalko, önümüzdeki sene öğrenciler için planlanan projeleri de okul müdürleriyle paylaştı.

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BAŞLAMIŞ OLACAKLAR”

Toplantıda Mektebim Koleji Eğitim Direktörü Ferhat Argın her sene düzenlenen buluşmanın amacına dair açıklamalarda bulundu. Argın, “Biz Mektebin koleji olarak her yıl yeni eğitim-öğretim dönemine müdürlerimize eğitim vererek başlıyoruz. Burada önümüzdeki yıl yapacağımız çalışmalarla ilgili kendilerine detaylı bir bilgilendirme yapıyoruz. Bu program kapsamında aynı zamanda çeşitli akademisyenleri de davet edip ‘Eğitimde Yapay Zeka’ eğitimi ya da yabancı dille ilgili ‘Yabancı Dilde Okul Yöneticilerinin Algısı’ gibi eğitimler de veriyoruz. Buradaki amacımız sadece müdürlerimize bir eğitim vermek değil, aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanından gelen müdürlerimiz burada buluşturmuş olmak. Onların kendi aralarında bir sinerji oluşturmasını, bu birlikteliği sağlamayı istiyoruz ve markamızın gücünü burada yansıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Argın, bu toplantının ardından bölgelere giderek öğretmenlere de seminerler vereceklerini ve böylece sezona hazır olacaklarını aktardı.


Eğitime Yön Veren Liderler Buluşması başladı


Argın şöyle konuştu:

“Müdür eğitimlerimiz tamamlandıktan sonra yine 6 bölgeye gidip, tüm öğretmenlerimiz, genel merkez direktörlerimiz ve koordinatörlerimizle yeni bir eğitim veriyor olacağız. Böylelikle hem yöneticilerimiz hem de öğretmenlerimiz güçlü bir şekilde yeni eğitim öğretim dönemine başlamış olacaklar.”

“GELİŞTİRECEĞİMİZ İÇERİKLERLE İLGİLİ DETAYLI BİR İSTİŞARE DE YAPMIŞ OLUYORUZ”

Her sene düzenlenen bu toplantıların takip eden eğitim-öğretim dönemine katkılarından da söz eden Argın, “Müdürlerimiz eğitim liderleri olduğu için yapacağımız çalışmaları en ince detayına kadar bilmeleri çok büyük bir avantaj sağlıyor. Aynı zamanda bu program kapsamında onların da bize soruları oluyor. Çünkü biz burada müfredat konuşuyoruz, yayınlarımızı konuşuyoruz, dijital platformlarımızı konuşuyoruz, yapacağımız yenilikler, projeler, geliştireceğimiz farklı içeriklerle ilgili detaylı bir istişare de yapmış oluyoruz. Bu noktada onlar da fikirlerini bizlerle paylaşıyorlar. Biz de o yüzden eğitim-öğretim dönemine başlamadan önce bu konularla ilgili onların da görüşlerini alıp eksik bir yer varsa ya da desteklememiz gereken bir alan varsa onların da görüşlerini almış oluyoruz” diye konuştu.

“BİRÇOK PROJEMİZ BU YIL DA DEVAM EDECEK”

Argın bu sene devam edecek oldukları projeleri de anlattı:

“İki yıl önce Türkiye'de ilk defa bir eğitim markası olarak bir ‘Bilim Kurulu’ kurmuştuk. Alanında uzman birçok akademisyen, yazarın olduğu hocalarımız var. Bu hocalarımızla Türkiye'nin dört bir yanındaki kampüslerimizde yine çalışmalarımıza devam ediyor olacağız. Geçen yıl ‘İş Dünyası Kurulu’ diye bir kurul kurmuştuk. Türkiye'nin önde gelen 9 iş insanıyla birlikte kampüslerimizi ziyaret edip orada lise öğrencilerimizle girişimci hikayelerini dinlemelerini ve onlardan faydalanmalarını arzu etmiştik. Bu yıl yine bu çalışmalarımız kurullarımıza yeni üyeler katarak devam ediyor olacak. İki yıl önce başladığımız bir kültür-sanat projemiz var. Geçtiğimiz yıl 'Medeniyetler Buluşması' adı altında gerçekleştirdiğimiz bir proje vardı. Yine bu yıl da devam ediyor olacağız.”

DHA

Kaynak: SACITASLAN.COM

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER