Kıbrıs

Erhürman, Teknecik Elektirik santralinde yaşananları değerlendirdi

Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de yayınlanan ‘Manşet +’ programına katılarak elektrik kesintileri ve Teknecik Elektrik santralinde yaşananlarla ilgili soruları yanıtladı. Ülkedeki…

Erhürman, Teknecik Elektirik santralinde yaşananları değerlendirdi
16-08-2024 12:28

Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de yayınlanan ‘Manşet +’ programına katılarak elektrik kesintileri ve Teknecik Elektrik santralinde yaşananlarla ilgili soruları yanıtladı.

Ülkedeki elektrik sorununun 10 günden fazladır devam ettiğini kaydeden Erhürman, “Ortaya yeni çıkan bir şey yok dedi.

Erhürman, Kıb-Tek’e yeterli üretim yapma kapasitesini kaybettiği için elektriklerin kesildiğini söyledi.

Elektrik üretimi için gelen yakıtın kalitesi ile ilgili şüpheler olduğunu belirten Erhürman, mevcut yakıtın dibinin kullanılmak zorunda kalınması nedeniyle de bacadan her zamankinden daha zararlı duman çıktığını söyledi.

Teknecik Elektrik Santralinde dün gece yaşanan olaylara da değinen Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in çalışanların elektrik kesintileri ile ilgili sabotaj yaptı söylemini eleştirdi.

Erhürman, “ Biz CTP olarak bu ülkenin santraline zarar verecek bir sabotaj girişimi kimden gelirse gelsin bedelinin ödetilmesi konusunda mücadele ederiz. Ama böyle birşey yoksa o zaman bedelini siz ödersiniz ve istifa edersiniz. Ya sabotajı ispat edin ya da istifa edip çekip gidin” dedi.

Elektrikte yaşanan sorunun tamamen kötü yönetim olduğunu savunan Erhürman, Teknekcik Elektrik Santrali'nde dün akşam yaşananların ise kabul edilmez olduğunu vurguladı.