Gündem

EURO 2024'te şampiyon İspanya!

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) finalinde İspanya ile İngiltere karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.…

EURO 2024'te şampiyon İspanya!
15-07-2024 00:07

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) finalinde İspanya ile İngiltere karşı karşıya geldi.

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya İspanya golle başladı. 47. dakikada sol çaprazda topla buluşan Nico Williams, ülkesini öne geçirdi. Golde asisti yapan Lamine Yamal, turnuvada en çok asist yapan oyuncu oldu.

Golün ardından İspanya oyuna hakim taraf olsa da 73. dakikada Cole Palmer, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ve İngiltere'ye beraberliği getirdi.

86. dakikada Cucurella'nın pasında sahneye çıkan Oyarzabal, İspanya'yı bir kez öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya maçtan 2-1 galip ayrıldı ve Avrupa şampiyonu oldu.

İspanya’nın 4. zaferi
İspanya bu sonuçla tarihinin 4. Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Luis de la Fuente’nin öğrencileri, Almanya’yı geride bırakarak bu turnuvayı en çok kazanan ülke oldu.

Lamine Yamal tarihe geçti
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) İspanya ile İngiltere'yi karşı karşıya getiren final maçında sahaya çıkan genç İspanyol yıldız Lamine Yamal, tarihe geçti.

Final maçına 17. doğum gününden bir gün sonra çıkan Yamal, şampiyona tarihinde finalde oynayan en genç futbolcu rekorunu kırdı.

13 Temmuz 2007 doğumlu Yamal, EURO 2016 finalinde Fransa'ya karşı Portekiz formasıyla 18 yaş 328 günlük iken sahaya çıkan Renato Sanchez'e ait rekorun yeni sahibi oldu.

Genç yıldız ayrıca Avrupa Şampiyonası da dahil olmak üzere finallerde forma giyen en genç oyuncu ünvanına sahip oldu. Dünya Kupası finalinde en genç forma giyen oyuncu rekoru, Brezilyalı efsane futbolcu Pele'ye ait.

Luis de la Fuente, İspanya ile bir şampiyonluk daha yaşadı

İspanya genç milli takımlarında uzun yıllar görev yapan U19 ve U21 şampiyonlukları yaşayan Luis de la Fuente, bu kez de A takım seviyesinde Avrupa’nın zirvesine oturdu.

63 yaşındaki deneyimli teknik adam, Hırvatistan'ı penaltılarla mağlup ederek 2022-2023 sezonunda Uluslar Ligi'ni kazanan İspanya Milli Takımı’nın başındaydı.

İngiltere için yine hüsran
İlk ve tek başarısını 58 yıl önce Dünya Kupası'nı kazanarak yaşayan İngiltere, üst üste ikinci kez bir finalden eli boş döndü.

Gareth Southgate'in çalıştırdığı İngiltere, EURO 2020'de de finale çıkmış ve Wembley'deki finalde İtalya'ya penaltılar sonucu boyun eğmişti.

Haber paylaşım ağına dahil değilsiniz!
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER